Ο Π. Σκουρλέτης σταματά, εκ νέου, επένδυση της Ελληνικός Χρυσός

Ο Π. Σκουρλέτης σταματά, εκ νέου, επένδυση της Ελληνικός Χρυσός

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο η εταιρία Ελληνικός Χρυσός και αφορούσε στη μονάδα της Μεταλλουργίας Χρυσού. 

Με την αίτηση η εταιρεία ζητούσε να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργού, η οποία εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016 και προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος Μαντέμ Λάκκου.

Η εταιρία μεταξύ άλλων προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο της απόφασης 3191/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ αντίθετα στην απορριπτική του υπουργού τονίζεται ότι «εκδόθηκε ακριβώς σε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ».

Πηγές της εταιρείες σχολίαζαν ότι η κίνηση του Υπουργού Περιβάλλοντος δεν αποκλείεται να εντάσσεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού ενόψει και του επικείμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ενώ άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και πιο δραστικές αντιδράσεις από την πλευρά των καναδών μετόχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις, η εταιρεία έχει δικαίωμα να προσφύγει, εντός δύο μηνών, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έχει συμβεί ήδη 16 φορές, με τις σχετικές αποφάσεις να δικαιώνουν την πλευρά της επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή