Ευρωλίγκα: Hττα Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ

Ευρωλίγκα: Hττα Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να «ξυπνήσει» τα «φαντάσματα» του παρελθόντος για την ΤΣΣΚΑ, από τον τελικό του 2012 και τον ημιτελικό του 2015, αλλά η αντεπίθεση των δυο τελευταίων λεπτών, απόντος του Βασίλη Σπανούλη, έμεινε ανολοκλήρωτη και η ανώτερη ΤΣΣΚΑ δεν σταμάτησε το νικηφόρο σερί στο ΣΕΦ, όπου επικράτησε 85-71 και προελαύνει μόνη της, πλέον, στην πρώτη θέση, ύστερα από 5 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός είχε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, προσπάθησε ανορθόδοξα από την επίθεση του να νικήσει την ρωσική ομάδα και μπορεί να έχει διαμαρτυρίες για την διαιτητική προστασία της ΤΣΣΚΑ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν ηλίου φαεινότερο, ότι όσο κυλούσε ο χρόνος, οι αντίπαλοι του, έχοντας «κλειδώσει» τον ρυθμό του αγώνα στην δική τους…ταχύτητα, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν, ώστε να απειλούσαν με μεγαλύτερες αξιώσεις.

Οι αυτοματισμοί της πρωταθλήτριας Ευρώπης δεν «χάλασαν» από την άμυνα των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι ενώ γνώριζαν ότι μόνο από την δυνατή άμυνα τους, είχαν πιθανότητες να διεκδικήσουν την νίκη και είχαν προετοιμαστεί στο πλάνο τους, ουδέποτε το εφάρμοσαν πιστά και με διάρκεια. Οι Μοσχοβίτες έδειξαν τις δυνατότητες τους από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 13-23 και «ενοχλήθηκαν» μόνο από τους 13 πόντους του Πρίντεζη που έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής (21-25 στο 10’), αλλά πέτυχαν σερί 7-19 στην δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ούτε από την επίθεση τους να ακολουθήσουν την ΤΣΣΚΑ στο σκορ, καθώς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (28-46), είχαν πέντε παίκτες που δεν σκόραραν (Χάκετ, Γιάνγκ, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Λοτζέσκι) και τον Σπανούλη να έχει περιοριστεί (6 πόντοι) από τα ψηλά σχήματα πεντάδας που χρησιμοποίησε ο Ιτούδης.

Η ΤΣΣΚΑ δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά η ειδοποιός διαφορά της πρωταθλήτριας Ευρώπης, επί θητείας του Δημήτρη Ιτούδη (3η χρονιά), είναι η αμυντική συνέπεια και η πειθαρχία που έχει στην εκτέλεση των επιθετικών συστημάτων, λόγω και της ομοιογένειας από την διατήρηση του βασικού «κορμού» παικτών. Απέναντι στην ρωσική «μηχανή» που έχει μοναδικό ερωτηματικό για την διάρκεια αυτών των εμφανίσεων της, ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε την απαραίτητη επάρκεια και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Έδειχνε ανήμπορος για να ανακτούσε τον ρυθμό του αγώνα που ανήκε στην…αποκλειστικότητα των φιλοξενουμένων, ενώ ιδιαίτερα στην θέση του σέντερ έδειξε την…γύμνια του, παρά το οξύμωρο της στατιστικής ότι κέρδισε τα ριμπάουντ (42-30) με 16 επιθετικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκρίν 8 (1), Μπίρτς 10, Γιάνγκ, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 14 (1), Μιλουντίνοφ 3, Πρίντεζης 26 (2), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 2, Λοτζέσκι.

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 23 (2), Τεόντοσιτς 10 (2), Ογκουστιν 2, Φριντζόν, Τζάκσον 15 (3), Αντόνοφ 3 (1), Βοροντσέβιτς 11 (2), Χίγκινς 2, Κριάπα, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 13.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή