Δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος των 15 καταληψιών στο Βοτανικό

Δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος των 15 καταληψιών στο Βοτανικό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης σχηματίζεται σε βάρος των 15 ατόμων που προσήχθησαν σήμερα, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας στον χώρο κατάληψης στο Βοτανικό, εκεί όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας.

Ανδρες της αστυνομίας πήγαν στον χώρο λίγο μετά τις έξι το πρωί και προσήγαγαν τα δεκαπέντε άτομα που βρίσκονταν στο εσωτερικό.

Η επέμβαση έγινε μετά από μήνυση του Δημοσίου και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Την έρευνα για την υπόθεση είχε αναλάβει η κρατική ασφάλεια, προκειμένου να διαπιστώσει τι είδους αδικήματα συντελούνταν με την κατάληψη του χώρου και εάν συνέτρεχαν λόγοι για αστυνομική επέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 10-15 άτομα, μερικά εκ των οποίων φορούσαν στρατιωτικά ρούχα, είχαν καταλάβει τον χώρο της πρώην βάσης του Πολεμικού Ναυτικού, εμφανίζοντάς τον ως κέντρο στέγασης αποκλειστικά για Ελληνες αστέγους.

Η κατάληψη είχε αγκαλιαστεί από τη Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις και συνδέεται ευθέως με την παρεμπόδιση της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους. Με αυτό το αίτημα είχαν πραγματοποιηθεί, μάλιστα, έξω αλλά και πλησίον της κατάληψης και δύο συγκεντρώσεις της Χ.Α., με πιο πρόσφατη την περασμένη Κυριακή 30 Οκτωβρίου με ομιλητή το Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ερωτηματικά προκαλεί πάντως η ιδιότητα των ατόμων που είχαν προχωρήσει την κατάληψη του χώρου απλώνοντας συρματοπλέγματα και οι οποίοι εμφανίζονταν ως… «Σύλλογος Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή