Ερντογάν: «Το Βερολίνο στηρίζει την τρομοκρατία»

Ερντογάν: «Το Βερολίνο στηρίζει την τρομοκρατία»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Αυστηρή κριτική άσκησε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Γερμανίας, κατηγορώντας το Βερολίνο ότι στηρίζει την τρομοκρατία και καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Δικαιοσύνης, Χάικο Μας, που άφησε να εννοηθεί ότι η Γερμανία ίσως δεν προβεί στην έκδοση υπόπτων, εάν θεωρήσει ότι τα τουρκικά αιτήματα έχουν πολιτικά κίνητρα. Ο Γερμανός υπουργός είπε την Τρίτη ότι το Βερολίνο μπορεί να αρνηθεί την έκδοση υπόπτων, όταν τα σχετικά αιτήματα σχετίζονται με «τις εκκαθαρίσεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα». Απαντώντας έμμεσα στις δηλώσεις του κ. Μας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε χθες ότι «η Γερμανία έχει γίνει καταφύγιο τρομοκρατών και δεν σέβεται τις ευαισθησίες άλλων χωρών σε ό,τι αφορά την εθνική τους ασφάλεια. Δεν έχουμε καμία προσδοκία από εσάς, αλλά θα μείνετε για πάντα στην ιστορία ως υποστηρικτές της τρομοκρατίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατακεραύνωσε, επίσης, τη Γερμανία για τις επικρίσεις της για το κύμα συλλήψεων στη χώρα του. «Ο Γερμανός υπουργός είπε ότι η χώρα του παρακολουθεί με ανησυχία τις επιχειρήσεις εναντίον των εφημερίδων, οι οποίες στηρίζουν την τρομοκρατία. Εμείς, όμως, παρατηρούμε με ανησυχία, ή πιο σωστά με φρίκη, τη γερμανική στάση και τις πολιτικές της πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε Γερμανούς αξιωματούχους να επισκεφθούν την τουρκική Εθνοσυνέλευση και να δουν ιδίοις όμμασι τις καταστροφές που προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί από αεροσκάφη των στασιαστών στις 15 Ιουλίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή