Θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ

Θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο για τρίτο διαδοχικό μήνα εμφάνισαν τον Σεπτέμβριο οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ, καθώς αυξήθηκαν κατά 0,3% έναντι 0,4% τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 0,2%. Oι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν κατά 0,3%, ενώ οι παραγγελίες μη διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 0,9%. Παράλληλα, κατά 3,1% αυξήθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2016 η παραγωγικότητα της αμερικανικής οικονομίας.

Η επίδοση του γ΄ τριμήνου είναι η καλύτερη των τελευταίων δύο ετών.

Η αύξηση οφείλεται στη μεγάλη βελτίωση της παραγωγικότητας αγαθών και υπηρεσιών, η οποία διαμορφώθηκε στο 3,4%. Την ίδια ώρα, ο χρόνος εργασίας των Αμερικανών σημείωσε οριακή άνοδο, κατά 0,3%.

Επίσης, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων αυξήθηκε ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς στο διάστημα 23-29 Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 7.000, στις 265.000.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα παραμείνει αμετάβλητος στις 258.000. Παρά την αύξηση, οι νέες αιτήσεις διατηρήθηκαν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 300.000 για 87η συνεχόμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 4.750, στις 257.750 αιτήσεις. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας διολίσθησε, τέλος, κατά 14.000 άτομα, στα 2,03 εκατ. άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή