Αντικαρκινικά φάρμακα επιβαρύνουν την καρδιά

Αντικαρκινικά φάρμακα επιβαρύνουν την καρδιά

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ισχυρά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στις αντικαρκινικές ανοσοθεραπείες μπορούν, σε σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσουν καρδιακές βλάβες. Μέχρι στιγμής ποσοστό μικρότερο του 1% αυτών που λαμβάνουν τα νέα φάρμακα (αναστολείς σημείων ελέγχου) έχει παρουσιάσει καρδιολογικά προβλήματα. Ωστόσο, όταν τέτοια προβλήματα εμφανιστούν, μπορεί να είναι πολύ σοβαρά, ενώ τα φαρμακευτικά σκευάσματα προκάλεσαν αρκετούς θανάτους πυροδοτώντας επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος εναντίον της καρδιάς.

Ο κίνδυνος φαίνεται να είναι μεγαλύτερος όταν ο ασθενής λαμβάνει δύο διαφορετικά σκευάσματα της κατηγορίας ταυτόχρονα. Ο Ζαβίντ Μοσλεχί, επικεφαλής του τμήματος Καρδιολογικής ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλντ και συντάκτης της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The New England Journal of Μedicine επισημαίνει ότι «οι καρδιακές βλάβες είναι νέα παρενέργεια σκευασμάτων που σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Στόχος μας είναι να βρούμε έναν τρόπο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα». Tα νέα σκευάσματα, τα οποία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της αντικαρκινικής ανοσοθεραπείας, θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή