Ο Σκουρλέτης επιμένει στο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σκουρλέτης επιμένει στο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιοδεία που συνοδεύθηκε από δηλώσεις με χαρακτηριστικά αποχαιρετισμού από το υπουργείο του οποίου προΐσταται πραγματοποίησε χθες στο λιγνιτικό κέντρο Κοζάνης ο Πάνος Σκουρλέτης (φωτ.). Εξαπέλυσε τις γνωστές επιθέσεις σε όσους «κινδυνολογούν εις βάρος της ΔΕΗ» και διαφοροποιήθηκε για μία ακόμη φορά από το κυβερνητικό πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης του 17% της Επιχείρησης. Ο υπουργός θυμήθηκε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και σημείωσε πως «οι απόψεις της κυβέρνησης δεν εκφράζονται μόνο από τον εκάστοτε υπουργό, αλλά και από τις προγραμματικές της δηλώσεις. Και αυτές ήταν σαφείς». Επίσης, είπε ότι «πρέπει να ξεμπερδεύουμε και με αυτήν τη δέσμευση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για την πώληση του 17% της ΔΕΗ». Παρέλειψε να αναφέρει ότι αυτά περιλαμβάνονται πλέον στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ενέκρινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και φέρει και τη δική του υπογραφή.

Mε εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς, 40,06%, έκλεισε τον Οκτώβριο η Εθνική Χρηματιστηριακή, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των 52 χρηματιστηριακών που δραστηριοποιούνται στο Χρηματιστήριο. Η εκρηκτική άνοδος του μεριδίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής οφείλεται στη μεταβίβαση των πακέτων για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι δέκα πρώτες χρηματιστηριακές τον Οκτώβριο συγκέντρωσαν μερίδιο αγοράς 85,11%, αφήνοντας στις υπόλοιπες 42 χρηματιστηριακές να μοιραστούν μόλις το 14,89%. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης για τον προηγούμενο μήνα βρισκόταν η Eurobank Equities, με μερίδιο συναλλαγών 9,82%. Σε επίπεδο δεκαμήνου 2016, η Eurobank κατέκτησε την πρώτη θέση με 15,02%.

Και μία διόρθωση

Στο φύλλο της «Καθημερινής» την περασμένη Κυριακή, ο συντάκτης μας κ. Τάσος Τέλλογλου συνέκρινε το app Signal με το whats app mess που έχει υιοθετήσει το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης της Signal. Σκοπός του συγκεκριμένου δημοσιεύματος ήταν να συγκριθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο apps ως προς την ασφάλεια των δεδομένων (δηλαδή της φωνής αλλά και των μηνυμάτων) που ανταλλάσσουν οι χρήστες τους. Από παραδρομή, το whats app γράφτηκε whats up. Οπως είναι γνωστό, τo whats up αφορά προϊόν της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote και προφανώς δεν έχει σχέση με το whats app messenger, στο οποίο αναφερόταν το δημοσίευμα.

Οι δανειστές αναμένουν τον ανασχηματισμό

Μπορεί ο δεύτερος έλεγχος του προγράμματος να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα θέματα να είναι πολλά και σημαντικά, αλλά τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον των στελεχών της τρόικας εστιάζεται και σε ένα θέμα που δεν αφορά άμεσα την αξιολόγηση. Πρόκειται για τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι των δανειστών περιμένουν να δουν ποιες αλλαγές θα γίνουν στα πρόσωπα της κυβέρνησης, ώστε να προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν αν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα δημιουργήσουν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις, αν θα τις διευκολύνουν ή αν θα αποτελέσουν πρόκριμα πολιτικών εξελίξεων.

Εγκαίνια στο κτίριο του «Κεράνη» στη Θηβών

Τελικά, η πρώτη υπηρεσία που θα στεγαστεί στο «Κεράνης», κτίριο που υποτίθεται ότι ενοικιάστηκε για να στεγάσει κατά κύριο λόγο υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ανήκει σε άλλο υπουργείο και δη στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Συγκεκριμένα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα εγκαινιάσει τα κεντρικά γραφεία της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους. Η εν λόγω υπηρεσία, η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί το κρίσιμο θέμα των «κόκκινων» δανείων, θα στεγάζεται σε τμήμα του έκτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Θηβών, στην περιοχή του Ρέντη. Η ειρωνεία; Το κτίριο της οδού Νίκης στο Σύνταγμα, όπου στεγάζονται πολλές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών –εκεί, άλλωστε, βρίσκεται και το γραφείο του υπουργού Οικονομικών–, ανήκει στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή