Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΒΛΙΟ

Βικτόρια Χίσλοπ

Ναύπλιο

Το νέο μυθιστόρημά της με τίτλο «Οι καρτ ποστάλ» (εκδ. Διόπτρα), μέρος του οποίου διαδραματίζεται στο Ναύπλιο, παρουσιάζει σήμερα η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ στο «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98). Η διάσημη συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα της θέσει ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης «Ανθός», Γιάννης Στάμος, ενώ στη συνέχεια θα συζητήσει με το κοινό. Στις 7.30 μ.μ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Θεσσαλονίκη

Το τελευταίο φιλμ του Νίκου Τριανταφυλλίδη για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, «90 χρόνια ΠΑΟΚ», προβάλλεται στο Ολύμπιον στις 8 μ.μ. στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία διατρέχει σημαντικούς σταθμούς της ομάδας, παρουσιάζει παλαίμαχους και νέους ποδοσφαιριστές, πιστούς φιλάθλους σε Ελλάδα και εξωτερικό σε ένα ταξίδι στον χρόνο και στον τόπο. Για τους Θεσσαλονικείς ο ΠΑΟΚ είναι μια «ομάδα – ιδέα», γύρω από την οποία έχει οικοδομηθεί ένας μύθος που ξεκίνησε με την ίδρυσή της, το 1926, από Κωνσταντινουπολίτες πρόσφυγες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Βραβείο Europa Nostra

Μάνη

Με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Europa Nostra 2016» θα τιμηθεί η αποκατάσταση του ιστορικού ναού του Αγίου Πέτρου στην Καστάνια της Μεσσηνιακής Μάνης στη 1.15 μ.μ. Η αποκατάσταση του ναού, ο οποίος χρονολογείται στον 12ο αιώνα, αφορούσε τη στατική επάρκεια του κτιρίου και τη συντήρηση του εσωτερικού διάκοσμου και ειδικά των τοιχογραφιών του ναού. Το μνημείο αποκαταστάθηκε με τη μέριμνα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και υπό την εποπτεία της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

BIBΛΙΟ

Κατερίνα Καριζώνη

Βέροια

Το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Καριζώνη «Η πόλη των αθώων» (εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας (Ελλης 8) την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου από τους ποιητές Χλόη Κουτσουμπέλη και Δημήτρη Παπαστεργίου και τη συγγραφέα. Την εκδήλωση συντονίζει η Κατερίνα Ζιαμπούλη, ενώ θα συνοδεύσουν με μουσική οι Μαρία Γεωργίου και Μάριος Δασκαλάκης. Στις 6 μ.μ.

ΚΑΒΑΛΑ

«Ο πρίγκηπας και ο ζητιάνος»

Το έργο του Μαρκ Τουέιν «Ο πρίγκηπας και ο ζητιάνος» ανεβάζει αυτή τη σεζόν η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ελεάννας Τσίχλη. Ενα ζητιανάκι και ο διάδοχος του αγγλικού θρόνου εκμεταλλεύονται την εκπληκτική ομοιότητά τους και αλλάζουν ρόλους για λίγες μέρες. Η μουσική της παράστασης παίζεται ζωντανά από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Από αύριο και κάθε Κυριακή στις 6 μ.μ. στο ανακαινισμένο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Παίζουν οι Δ. Κοντός, Στ. Παυλόπουλος, Κατερίνα Πατσιάνη, Π. Σταυρόπουλος, Στ. Τσιτσόπουλος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ψίθυροι» για το φύλο και τον φόβο

«Ψίθυροι» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε χθες στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου. Μια παραγωγή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2015, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 25 καλλιτεχνών και έχει ως κοινό θεματικό άξονα τη διερεύνηση του φύλου, της ταυτότητας, του φόβου και των σχετικών διαπιστώσεων που αφορούν τις απαγορεύσεις και τους κοινωνικούς κώδικες. Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Αυτή η νύχτα μένει»

Στο ομότιτλο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή είναι βασισμένη η θεατρική παράσταση «Αυτή η νύχτα μένει», που ξεκινά την πανελλαδική περιοδεία της την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου από το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Η υπόθεση εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’80 στα θρυλικά σκυλάδικα της επαρχίας, με ήρωες ανθρώπους που είναι εθισμένοι στη «νύχτα». Η σύλληψη, η σκηνοθεσία και η μουσική είναι της Κίρκης Καραλή, η οποία συνυπογράφει τη δραματουργική επεξεργασία με την Αναστασία Τζέλλου. Τετάρτη έως Παρασκευή 9 μ.μ., Σάββατο 6 και 9 μ.μ. έως τις 20/11.

ΧΑΝΙΑ

«Λαμπεντούζα» για δύο

Πέντε τελευταίες παραστάσεις του έργου «Λαμπεντούζα», σε κείμενο του βραβευμένου Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Αντερς Λουστγκάρτεν και σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, θα δώσει η Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη» στο θέατρο «Κυδωνία», στα Χανιά της Κρήτης. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2015, μόλις λίγους μήνες μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου στο θέατρο Σόχο του Λονδίνου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Μαντίλ και Μιχάλης Βιρβιδάκης. Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30 μ.μ., Κυριακή στις 7.30 μ.μ. Διάρκεια παραστάσεων έως τις 13 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή