Πρωτοφανής ανταλλαγή ύβρεων στη Βουλή

Πρωτοφανής ανταλλαγή ύβρεων στη Βουλή

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θέατρο ανταλλαγής ύβρεων ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετατράπηκε σήμερα η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το Ασφαλιστικό.

«Ειλικρινά, δεν ντραπήκατε να καταθέσετε τέτοια επερώτηση; Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ευθύνες για τα μεγάλα προβλήματα στο Ασφαλιστικό; Δεν είναι το κόμμα που υπέγραψε όλα τα μνημόνια;», αναρωτήθηκε ο κ. Γ. Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στους επερωτώντες βουλευτές, ως απάντηση στην κριτική που δέχθηκε και σαν σχόλιο έναντι του κοινοβουλευτικά ιδιότυπου τίτλου της επερώτησης «Το Ασφαλιστικό δεν λύνεται με περικοπές, ψέματα και προπαγάνδα». Οι τόνοι ανέβηκαν μόλις ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως το ΠΑΣΟΚ συμπλέει με το ΔΝΤ.

«Ντροπή!» αντέδρασε φωνάζοντας και όρθια από το έδρανο η πρώτη επερωτώσα βουλευτής Ευη Χριστοφιλοπούλου.

«Αν υπήρχε ντροπή δεν θα είχατε καταθέσει αυτή την επερώτηση» απάντησε ο υπουργός Εργασίας με την κυρία Χριστοφιλοπούλου να συνεχίζει να φωνάζει διαμαρτυρόμενη.

«Οσο κι αν φωνάζετε είστε «λίγοι» πια. Δεν ακούγεστε», συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Αξιος εκπρόσωπος της πολιτικής απατεωνίας είστε. Οχι απλώς ψεύτης», σχολίασε λίγο μετά ο Β.Κεγκέρογλου, σε συνέχεια του «ψεύτης» που ο συνάδελφός του Οδ. Κωνσταντινόπουλος είχε πει για τον υπουργό.

«Οι ύβρεις εξαρτώνται από αυτόν που τις εκφέρει. Να σε λένε ψεύτη οι ψεύτες και απατεώνα οι απατεώνες;», αντέδρασε ο κ. Κατρούγκαλος, συνεχίζοντας να επιτίθεται στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και στα σημερινά στελέχη του

«Εντάξει, αλλά εγώ θυμάμαι ότι σας πρωτογνώρισα να είστε σε προθάλαμο υπουργού κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για να διοριστείτε», είπε καυστικά ο κ. Κεγκέρογλου (αναφερόμενος σε υπόθεση, όταν υπουργός ήταν ο κ. Δημ.Ρέππας και ο κ. Κατρούγκαλος είχε διοριστεί στην εραιρεία «Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ»).

«Ηταν ο μοναδικός μη ρουσφετολογικός διορισμός επί των ημερών σας», ανέφερε αυτή τη φορά ο κ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στον δικό του διορισμό.

«Εχετε τύψεις, αισθάνεστε ενοχές, θέλετε να ζητήσετε συγνώμη για όσα έχετε πει προεκλογικά και όσα κάνετε μετεκλογικά;», έλεγε αργότερα από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ι.Βρούτσης.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή