ΔΟΜ: 4.220 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους φέτος στη Μεσόγειο

ΔΟΜ: 4.220 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους φέτος στη Μεσόγειο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 4.220 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν φέτος τη ζωή τους διαπλέοντας τη Μεσόγειο, προκειμένου να φθάσουν στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι θάνατοι είναι περίπου 725 περισσότεροι σε σχέση εκείνους που καταγράφηκαν στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η νέα αύξηση του αριθμού τους είναι αποτέλεσμα του ναυαγίου δύο σκαφών με μετανάστες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα ανοιχτά της Λιβύης, όπου εκτιμάται ότι 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, οι περισσότεροι θάνατοι (3.743) καταγράφηκαν στο πέρασμα της κεντρικής Μεσογείου που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία. Άλλοι 415 χάθηκαν στο πέρασμα της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ 62 πνίγηκαν διασχίζοντας τη δυτική Μεσόγειο.

Ενώ ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα από τις αρχές του έτους ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ο αριθμός των αφίξεων στην Ευρώπη δια των θαλασσίων οδών είναι χαμηλότερος σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, περίπου 335.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στις ευρωπαϊκές ακτές δια θαλάσσης φέτος, συγκριτικά με τις 729.000 αφίξεις που είχαν καταγραφεί κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή