Ευρωλίγκα: «Λύγισε» στη δεύτερη παράταση ο ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: «Λύγισε» στη δεύτερη παράταση ο ΠΑΟ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα νερά του Βοσπόρου, ο Παναθηναϊκός Superfoods «πέταξε» την ευκαιρία για να έφευγε νικητής από την Κωνσταντινούπολη, γιατί απέναντι στην επιπόλαιη και ασταθή Εφές Ανατόλου, δεν είχε αντοχές και καθαρή σκέψη στην δεύτερη παράταση (70-70, 77-77 α’ παράταση) και γνώρισε την ήττα από την τουρκική ομάδα (91-83).

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο Νίκολς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων για τη νίκη, ενώ ο Ρίβερς οδήγησε το παιχνίδι στην δεύτερη παράταση, ισοφαρίζοντας με λέι απ.

Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, οι «πράσινοι» δέχτηκαν σερί 9-0 (86-77), μείωσαν μέχρι τους τρείς (86-83), αλλά σε αιφνιδιασμό η κακή πάσα του Καλάθη στον Νίκολς (στα 43’’ πριν από την λήξη), εκμηδένισε τις πιθανότητες ολοκλήρωσης της ανατροπής του σκορ. Η δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού Superfoods, ύστερα από 5 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, τον διατηρεί στην μέση της βαθμολογίας, ισόβαθμο με τον «αιώνιο» αντίπαλο του, Ολυμπιακό και έχοντας θετικό πρόσημο (3 νίκες- 2 ήττες)

Η ελληνική ομάδα ήταν «αφεντικό» στο πρώτο 20λεπτο (37-42) και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε και διψήφια διαφορά στο σκορ, αλλά στις αρχές της τρίτης περιόδου, τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ της Εφές και οι ανανεώσεις των επιθέσεων της, ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό Superfoods να μην μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό του. Το παιχνίδι ήταν «θρίλλερ» με συνεχείς, μικρές εναλλαγές στο σκορ και οι φιλοξενούμενοι θα είχαν καλύτερη διαχείριση του αγώνα, αν ο Καλάθης είχε επαναλάβει την εμφάνιση στη Βαμβέργη, πριν από δέκα ημέρες. Στο «Αμπντί Ιπεκτσί», ο διεθνής πλέι μέικερ, είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εμφάνιση και στην δημιουργία των επιθέσεων δεν είχε καλές επιλογές. Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα υποδεχτεί την Μακάμπι στην επόμενη αγωνιστική.

«Ξέραμε ότι η Εφές είναι μια ιδιαίτερη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ, αφού μπορεί 4 και 5 παίκτες να πάνε στο ριμπάουντ. Αυτό μπορεί να στοιχίσει στο αμυντικό τρανζίσιον και πρέπει να έχεις μεγάλη συγκέντρωση και τύχη για να τα καταφέρεις. Δεν κάναμε καλή δουλειά. Στην παράταση δεν τα καταφέραμε και κάναμε κάποιες κακές επιλογές. Θα μπορούσαμε, όμως, να πάρουμε το παιχνίδι. Η Εφές έπαιξε δυνατά στην άμυνα, αλλά όχι αντιαθλητικά. Δεν χάσαμε από την διαιτησία» δήλωσε στο συνδρομητικό κανάλι ο Νίκος Παππάς για την αποτίμηση της ήττας του Παναθηναϊκού Superfoods.  

ΕΦΕΣ ΑΝΑΤΟΛΟΥ: Τόμας 13 (3), Χάνεϊκατ 15 (1), Μπαλμπάι, Μπράουν 11, Οσμάν 5 (1), Κότον 9 (1), Γκρέιντζερ 7 (1), Όμιτς 2, Ερτέλ 17 (2), Ντάνστον 12.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 5, Νίκολς 11 (3), Ρίβερς 15 (3), Μποχωρίδης 3 (1), Φώτσης 3 (1), Παππάς 13 (2), Φελντέιν 4, Γκιστ 12, Μπουρούσης 7 (1), Καλάθης Ν. 10 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή