Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τιτάν

Τετραπλασιασμός κερδών

Iκανοποιητική εικόνα παρουσίασε η εμπορευσιμότητα της μετοχής του Τιτάνα. Περισσότερα από 110.000 τεμάχια άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων, ενώ η μετοχή υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 3,37%. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου το εννεάμηνο τετραπλασιάστηκαν, καθώς ανήλθαν σε 122 εκατ., έναντι 36,2 εκατ. κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Κύριος λόγος για τη θετική αυτή εξέλιξη ήταν η αναγνώριση πρόσθετων φορολογικών απαιτήσεων από ζημίες παρελθουσών χρήσεων στις ΗΠΑ.

Kορρές

Στρατηγικές κατηγορίες

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή του Κορρέ, γεγονός που ενίσχυσε τον τίτλο κατά 7,64% στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου. Στη διάρκεια του 2016 η εταιρεία προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη των εξαγωγών της στις αγορές ΗΠΑ, Αγγλίας, Γερμανίας, Νορβηγίας. Το β΄ εξάμηνο, ο όμιλος συνεχίζει να εστιάζει και να επενδύει στις στρατηγικές κατηγορίες, παρουσιάζοντας νέα πρωτοποριακά προϊόντα στο κανάλι του φαρμακείου. Τέλος, η Λατινική Αμερική αποτελεί πεδίο σημαντικής ανάπτυξης της μάρκας Kορρές.

Αλουμύλ

Εξωστρέφεια

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της Αλουμύλ με συνέπεια ο τίτλος να υποστεί εβδομαδιαίες απώλειες 10,86% και να διολισθήσει στα 0,230 ευρώ (κλείσιμο 3/10/2016). Η διοίκηση της εταιρείας στη διάρκεια του 2016 συνεχίζει τη στρατηγική εξωστρέφειας, ενισχύοντας την εμπορική παρουσία της σε Μ. Ανατολή, Αφρική, Ασία, ΗΠΑ και Αυστραλία, με σκοπό την ισχυροποίηση των μεριδίων αγοράς. Επίσης με την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας του έχει επιτύχει αντιστροφή της περυσινής ζημιογόνου πορείας.

Μάρμαρα Κυριακίδης

Σημαντικοί πελάτες

Εμπιστοσύνη στην εταιρεία «Μάρμαρα Κυριακίδης» επιδεικνύουν οι μέτοχοι της εισηγμένης, γεγονός που αποτυπώθηκε και αυτή την εβδομάδα με συνολική ενίσχυση του τίτλου 6%. Οι αγορές της Κίνας, της Μ. Ανατολής, των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, καθώς και η Σιγκαπούρη, η Ν. Κορέα και η Ινδονησία συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικούς πελάτες του ομίλου. Η παρουσία της εταιρείας στην Κίνα διενεργείται μέσω των διανομέων της και των τακτικών επισκέψεων των πωλητών της καθώς και της συμμετοχής σε εκθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή