Ν.Δ.: Η κυβέρνηση δεν θα ανακάμψει

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση δεν θα ανακάμψει

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να αναστρέψει την κατιούσα της κυβέρνησης και της χώρας. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τη Ν.Δ., τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά κεντρική στρατηγική επιλογή, όπως αποδεικνύουν οι παλινωδίες της στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και όχι μόνο.

Η εικόνα δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, οι απανωτές αποτυχίες της κυβέρνησης με κυρίαρχη αυτή του φιάσκου των τηλεοπτικών αδειών και οι αντιδράσεις από σειρά κοινωνικών ομάδων για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής έχουν ενισχύσει την πεποίθηση της Πειραιώς ότι η κατάσταση για την κυβέρνηση είναι μη αναστρέψιμη. Συνεπώς, η Πειραιώς δεν περιμένει ότι ένας ανασχηματισμός θα αλλάξει πολλά, αφού, ούτως ή άλλως, όπως έλεγε στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., «δεν μπορούν να αλλάξουν οι βασικοί πυλώνες της κυβέρνησης».

Ακολουθώντας τη δική της αντιπολιτευτική ατζέντα, η Ν.Δ. αντέδρασε με οξύτητα στις παλινωδίες στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ υπενθύμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να γίνουν επενδύσεις. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στις αποκρατικοποιήσεις και κάνει καθημερινά ό,τι μπορεί για να τις τορπιλίσει. «Από ιδεοληψία στερεί από τη χώρα νέα κεφάλαια που φέρνουν ρευστότητα, δουλειές, τεχνογνωσία, ανάπτυξη», αναφέρει η Ν.Δ., επιμένοντας ότι η «ιδεοληπτική αγκύλωση» της κυβέρνησης δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά κεντρική στρατηγική επιλογή. Επαναλαμβάνει δε ότι η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές. Την ίδια ώρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κατηγορούσε την κυβέρνηση για την «κατάρρευση και την απαξίωση» του συστήματος υγείας, το οποίο στηρίζεται πλέον στην προσπάθεια που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Απαιτείται αναδιάρθρωση του συστήματος με άλλη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ δεσμεύθηκε ότι οι προτάσεις της Ν.Δ. για την Υγεία θα διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην Υγεία.

Ενόψει της νέας Διάσκεψης των Προέδρων τη Δευτέρα, η Πειραιώς επαναλαμβάνει ότι δεν προτίθεται να συναινέσει στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής εάν προηγουμένως δεν ακυρωθεί ο νόμος Παππά. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέστη μια δεινή πολιτική ήττα. Η αποτυχημένη προσπάθειά της να στήσει το δικό της καθεστώς διαπλοκής και ελέγχου των ΜΜΕ την αφήνει πολιτικά τραυματισμένη και ηθικά διάτρητη», έλεγαν από το Μοσχάτο, ενώ υπογράμμιζαν ότι η Ν.Δ. απέδειξε εμπράκτως τη βούλησή της να υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με την πρόταση που κατέθεσε. Χθες, με απόφαση του γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ. Τσιάρα απομακρύνθηκε από μέλος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ο Κ. Τασούλας (τη θέση του παίρνει ο Γ. Γεωργαντάς). Η απομάκρυνση του κ. Τασούλα συνδέεται με το ότι δεν εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του Ν. Νικολόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή