Αναστάτωση μετά τη σύλληψη για φακελάκι

Αναστάτωση μετά τη σύλληψη για φακελάκι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ του προσωπικού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετά την προχθεσινή σύλληψη δύο γιατρών (νευροχειρουργού, αναισθησιολόγου) και ενός τραυματιοφορέα που κατηγορούνται ότι ζήτησαν φακελάκι. Η αναστάτωση έγκειται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συλλήψεις, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση ουδείς «πιάστηκε» να έχει λάβει χρήματα, αλλά συνελήφθησαν επειδή υπήρξε καταγγελία ότι απαίτησαν χρήματα. Σημειώνεται ότι το σύνηθες είναι να προηγούνται των συλλήψεων επιχειρήσεις με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που είναι και το πειστήριο του αδικήματος. Κάτι που δεν έγινε σε αυτή την περίπτωση. Είναι ενδεικτική η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που αναφέρει ότι οι συλλήψεις έγιναν «στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας ότι οι δύο γιατροί και ο τραυματιοφορέας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εγχείρηση ασθενούς, απαίτησαν από συγγενικό του πρόσωπο χρήματα, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας ο τραυματιοφορέας παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ».

Μάλιστα μεταξύ των φημών που «κυκλοφορούν» το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο είναι και αυτή που θέλει τον συγγενή που έκανε την καταγγελία να έχει οικογενειακές σχέσεις με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Πάντως, η εξήγηση που δίνεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε επιχείρηση «παγίδευσης» των τριών με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, είναι επειδή οι συγγενείς εκτός από την αστυνομία κατήγγειλαν το περιστατικό και στη διοίκηση του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει η πληροφορία και να μην ολοκληρωθεί η δωροληψία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή