ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστρία ζητά συνάντηση των χωρών της Κεντρ. Ευρώπης για την Τουρκία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συνάντηση των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης για να συζητήσουν το προσφυγικό και τον ρόλο της Τουρκίας συγκαλεί ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Αμυνας της Αυστρίας Πέτερ Ντόσκοτσιλ σύμφωνα με τη Bild.

Ο Ντοσκότσιλ, δήλωσε συγκεκριμένα στην εφημερίδα πως «η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό θα πρέπει να είναι μόνο μια μεταβατική λύση, έως ότου η ίδια Ε.Ε. να είναι σε θέση να προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και να περιορίσει έτσι τις προσφυγικές ροές» και πρόσθεσε «ο χρόνος για να οργανωθεί κάτι τέτοιο ολοένα και λιγοστεύει»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αυστριακός πολιτικός προσκάλεσε στη Βιέννη τη ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για να συζητήσουν μετά και το πρόσφατο κύμα συλλήψεων στην Τουρκία. «Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι προετοιμαζόμαστε για την περίπτωση που η Τουρκία καταγγείλει πλήρως τη συμφωνία» όπως είπε.

Στόχος της συνάντησης είναι να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων μετά τις νέες απειλές της Αγκυρας ότι θα καταγγείλει την εν λόγω συμφωνία με την Ε.Ε..

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε ακόμα μια φορά να καταγγείλει η Τουρκία τη συμφωνία με την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες ακόμα και πριν το τέλος του 2016, εάν δεν καταργηθεί η βίζα για τους πολίτες της χώρας του, που ταξιδεύουν στην Ε.Ε..

Ο Ντόσκοτσιλ κάλεσε την τουρκική πολιτική ηγεσία να βάλει τάξη στα του οίκου της και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψουμε να απειλούμαστε άλλο πια».
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ