ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Συνεδριάζει στις 12:30 το Υπουργικό Συμβούλιο - Το μήνυμα Τσίπρα προς τους νέους σε ηλικία υπουργούς

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στις 12:30 συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις προτεραιότητες του νέου σχήματος ενώ ενδεικτικό είναι και το μήνυμα που έστειλε χθες, μετά τον ανασχηματισμό, ότι στόχος των αλλαγών είναι να δοθεί «ώθηση στα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου» για να βγει η χώρα από την κρίση. 

Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα.

Χθες, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τα νέα, ηλικιακά, μέλη της κυβέρνησης σε μια εμφανώς επικοινωνιακή προσπάθεια να αναδείξει την αλλαγή σελίδας στην κυβέρνησή του και την επιλογή του να στηρίξει νέα πρόσωπα.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συζήτησαν για τα άμεσα καθήκοντα της κυβέρνησης και ειδικότερα για τα χαρτοφυλάκιά τους.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, ο Πρωθυπουργός είπε:

«Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης.»

Από αριστερά: Έφη Αχτσιόγλου (Υπουργός Εργασίας), Αλέξανδρος Χαρίτσης (Αναπληρωτής ΥπουργόςΟικονομίας και Ανάπτυξης), Γιώργος Βασιλειάδης (Υφυπουργός Αθλητισμού), Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Λιάκος (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ), Δημήτρης Τζανακόπουλος (Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος), Μιχάλης Καλογήρου (Γραμματέας του Υπ. Συμβουλίου), Νικος Παππάς (Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ