ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Π. Σκουρλέτης: Περισσότερη δημοκρατία στους Δήμους και στα Σώματα Ασφαλείας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Η δική μας κυβέρνηση αναμετράται με τα προβλήματα, είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Σκουρλέτης παραλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών.

«Θα κάνουμε τα πάντα ο όρος καλή δουλειά να έχει πραγματικό νόημα» τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι ένας λαϊκός αυτόνομος συμμετοχικός θεσμός, να διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία και να απελευθερώνει τις κοινωνικές δυνάμεις».

Ο κ. Σκουρλέτης, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «περισσότερη δημοκρατία όχι μόνο στους δήμους αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας». Και υπογράμμισε: «Καλούμαστε να απαντήσουμε στη δύσκολη εξίσωση, τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών».

Αναφερόμενος στον ρόλο των ΟΤΑ ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Θέλουμε οι ΟΤΑ να γίνουν ένας γνήσιος, λαϊκός, αυτόνομος και συμμετοχικός δεσμός. Να μπορούν, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να συμβάλουν στην ανάπτυξη, υποστηρίζοντας νέες πρωτοβουλίες».

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για αλλαγή σκυτάλης μεταξύ υπουργών της ίδιας κυβέρνησης και όχι για αλλαγή πολιτικής, προσθέτοντας πως «το κοινό πλαίσιο που μας δεσμεύει είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του Σεπτεμβρίου 2015, που οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι». Ο ίδιος παρέπεμψε στα λόγια του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο ότι «οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά έχουμε δυνατότητες για να κατακτήσουμε πράγματα. Βεβαιότητες δεν υπάρχουν». Εξέφρασε, επίσης, την ανάγκη «να δείξουμε τον καλύτερο ευατό μας, να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο λεπτό, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών και νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από την πλευρά του, έκανε εκτενή απολογισμό του έργου του σημειώνοντας στον διάδοχό του ότι παραδίδει οκτώ νομοσχέδια (μητρώο πολιτών, πολυνομοσχέδιο - σκούπα, ΦΟΣΔΑ, τροποποίηση της εκλογικής διαδικασίας στους ΟΤΑ, καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας, συνοριακοί σταθμοί, ληξιαρχεία, ισότητα των δύο φύλων), τα οποία παρέδωσε με στικάκι USB.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήρε το έργο των Αρχών στη διαχείριση του προσφυγικού, λέγοντας ότι «ενώ οι περισσότεροι ανέμεναν ότι η Ειδομένη θα γινόταν το Βατερλώ της κυβέρνησης, τελικά δεν άνοιξε μύτη». «Εγώ και ο Γιάννης Μπαλάφας φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Ο απόηχος που αφήνουμε στο υπουργείο είναι πολύ σημαντικός. 'Αλλωστε, τα οκτώ νομοσχέδια που αφήνουμε δεν έγιναν με μεταφυσικό τρόπο και με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, αλλά με σκληρή και επίπονη δουλειά» πρόσθεσε.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ