Κ. Γαβρόγλου: «Καμία αλλαγή στη συμφωνία για τα Θρησκευτικά»

Κ. Γαβρόγλου: «Καμία αλλαγή στη συμφωνία για τα Θρησκευτικά»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, μιλώντας για το θέμα των Θρησκευτικών είπε ότι θα εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Ιερώνυμου στις αρχές Οκτωβρίου ενώ προσέθεσε ότι θα δοθεί βάρος σε τρεις τομείς.

Στον ενιαίο φόρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας με διακριτούς τους ρόλους πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ερευνητικών κέντρων, την αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, των πανελλαδικών εξετάσεων και

της πρώτης χρονιάς στα ΑΕΙ ενώ για όλα αυτά θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα. Εντύπωση προκάλεσε επίσης η αναφορά του κ. Γαβρόγλου «ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις, "αξιολόγηση" και "συντεχνία"».

Σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνει αξιολόγηση αλλά όχι τιμωρητική ενώ όπως είπε «μια κοινωνία στο σύνολό της συντεχνιοποιημένη, δεν είναι κοινωνία δημοκρατική».  

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με τον οποίο σήμερα έχει μία πρώτη άτυπη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.: «Τον σέβομαι, έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα».

«Δεν είναι μόνον η πολιτική εξουσία, είναι πώς αντιδρά και η κοινωνία στις πρωτοβουλίες που παίρνονται και αυτό είναι πάντα το πιο δύσκολο θέμα στην πολιτική. Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει να δει κανείς ποια είναι τα πιο ώριμα αιτήματα, όπως τα είδε ο προκάτοχός μου και έχουμε κάνει συγκλονιστικά βήματα» ανέφερε ο υπουργός, εξηγώντας: «Άνοιξαν τα σχολεία στην ώρα τους, με βιβλία, όσο κι αν αυτό ακούγεται τετριμμένο. Τόσο τετριμμένο, όμως, που για δεκαετίες δε γινόταν, άρα κάτι δεν πήγαινε καλά, και για το οποίο εγώ είμαι σίγουρος πως κάθε υπουργός ήθελε να γίνονται στην ώρα τους, άρα δεν είναι μόνο το υπουργείο».

Τέλος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την επιθυμία του κ. Γαβρόγλου να απέχει από τα καθήκοντά του ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου καθώς και των Επιτροπών Διοίκησης του Ιδρύματος μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή