ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαν Κι Μουν: Εφικτή η προοπτική μιας λύσης στην Κύπρο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο το μομέντουμ κάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν, σημειώνοντας πως η προοπτική μιας λύσης στην Κύπρο είναι εφικτή και πως οι προσδοκίες και στις δυο κοινότητες είναι υψηλές.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, στο Μοντ-Πελεράν, όπου άρχισαν πριν λίγο επίσημα οι συνομιλίες για το εδαφικό και όλα τα άλλα εκκρεμούντα ζητήματα που είναι αλληλένδετα, ο Μπαν Κι Μουν είπε πως διαβεβαίωσε τους δυο ηγέτες για την πλήρη στήριξή του και τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να τους βοηθήσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, για να φθάσουν στον κοινό τους στόχο, σεβόμενοι πως το μέλλον της Κύπρου θα καθοριστεί από τους Κυπρίους, για όλους τους Κυπρίους.

Κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη και ιδιαίτερα τις εγγυήτριες δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξουν τους ηγέτες στις προσπάθειές τους να ξεπεράσουν εν τέλει τη διαίρεση του νησιού.

Αναστασιάδης: Συνεχίζουμε την προσπάθεια με αυτοπεποίθηση

Με αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε στο Μον Πελεράν την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στον λογαριασμό του στο twitter. Παράλληλα, ανήρτησε φωτογραφίες από τη χειραψία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που προηγήθηκε της δήλωσης του κ. Μπαν, από το ορεινό θέρετρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες για το εδαφικό και άλλα εκρεμμούντα ζητήματα.

Επίσης, αναρτήθηκαν φωτογραφίες από το εσωτερικό της αίθουσας όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, παρουσία των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε και της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ