Η ιστορία της «Μαύρης Ηπείρου» στην Ουάσιγκτον

Η ιστορία της «Μαύρης Ηπείρου» στην Ουάσιγκτον

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το National Museum of African American History and Culture ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί τμήμα του περίφημου ερευνητικού Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν των ΗΠΑ.

Είναι το μόνο εθνικό μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο στην αφροαμερικανική ιστορία, με πάνω από 36.000 εκθέματα στην κατοχή του, το οποίο μέχρι πριν από έναν μήνα στεγαζόταν σε μια μικρή αίθουσα εντός του Εθνικού Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας.

Το νέο κτίριο στέκει σε απόσταση αναπνοής από το μνημείο του Ουάσιγκτον στην αμερικανική πρωτεύουσα και αποτελεί σύμπραξη τεσσάρων αρχιτεκτονικών γραφείων με επικεφαλής αρχιτέκτονα τον David Adjaye από την Γκάνα.

Σε αυτόν οφείλει το κτίριο το εντυπωσιακό διάτρητο περίβλημά του, τη λεγόμενη «Corona» (κορόνα), που αποτελείται από 3.600 σκαλιστές πλάκες αλουμινίου σε μπρούντζινο χρώμα και εμπνέεται από την Καρυάτιδα Yoruban, μια παραδοσιακή αφρικανική ξύλινη στήλη.

https://nmaahc.si.edu

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή