Στην αγορά του Κατμαντού

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ μπορεί κανείς να βρει σχεδόν τα πάντα, από υφάσματα και ηλεκτρονικά είδη μέχρι φαγώσιμα, λαχανικά, μπαχαρικά, ακόμα και τα απαραίτητα σκεύη και υλικά για την τέλεση θρησκευτικών και λατρευτικών τελετουργικών.

Ο λόγος για το Asan, μία από τις πιο παλιές παραδοσιακές αγορές της πρωτεύουσας του Νεπάλ, Κατμαντού, που αποτελεί και ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης.

Το Asan ελκύει αγοραστές από κάθε γωνιά του Κατμαντού, χάρη στην τεράστια ποικιλία των εμπορευμάτων που συγκεντρώνονται σε ένα και μόνο παζάρι.

Η δημοφιλία του συμπορεύεται με τη γενικότερη ανάπτυξη της πόλης, η οποία επιλέγεται από όλο και περισσότερους Νεπαλέζους ως μόνιμος τόπος διαμονής. Και σε ολόκληρο το Νεπάλ, όμως, σημειώνεται εντυπωσιακή πληθυσμιακή ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά, το 2016, ο πληθυσμός του έφτασε τα 28,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 1,18% –δηλαδή 335.000 άτομα– μέσα σε μόλις μία χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή