Σκουρλέτης: Υπήρξα στόχος επίθεσης από τα ΜΜΕ – «κερκόπορτα» η πώληση του 17% της ΔΕΗ

Σκουρλέτης: Υπήρξα στόχος επίθεσης από τα ΜΜΕ – «κερκόπορτα» η πώληση του 17% της ΔΕΗ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Hμασταν συνεπείς με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Καταφέραμε να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στο υπουργείο κι αυτό προφανώς δεν συγχωρέθηκε». Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον Γιώργο Σταθάκη, ο Παναγιώτης Σκουρλέτης επέλεξε να δώσει το μεγαλύτερο βάρος στην άδικη, κατά τη γνώμη του, στάση των ΜΜΕ απέναντι στο πρόσωπό του.

«Ενώ τους 13 μήνες κάναμε πολύ σοβαρή δουλειά, πολλά πράγματα δεν αναδείχθηκαν. Αντίθετα, υπήρξα πολλές φορές αντικείμενο επίθεσης, διαστρέβλωσης και αυτό δεν είναι τυχαίο», ξεκίνησε την «αποχαιρετιστήρια» ομιλία του. Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε τη στάση που τήρησε για τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ: «η πώληση του 17% της ΔΕΗ είναι μια παρωχημένη επιλογή, που θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα στο δημόσιο χαρακτήρα της. Αυτό θα το υποστηρίζω από όποια θέση κι αν είμαι», επανέλαβε.

Παραλαμβάνοντας το νέο του χαρτοφυλάκιο, ο Γιώργος Σταθάκης εξήρε τις πολιτικές «χάρες» του κ. Σκουρλέτη. «Τον θαυμάζω ως πολιτικό στέλεχος, δεν είμαι τόσο ικανός στα πολιτικά όπως αυτός», ανέφερε. Όσο για το χαρτοφυλάκιο, ανέφερε ότι είχε «την τύχη ή την ατυχία» να εξοικειωθεί με το χώρο της ενέργειας λόγω της συμμετοχής του στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. «Η προηγούμενη ηγεσία έθεσε στέρεες βάσεις, μια ισχυρή παρακαταθήκη στην οποία θα συνεχίσουμε. Ο τομέας είναι τεράστιας στρατηγικής σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας», κατέληξε.

Εντονα συγκινημένος ήταν ο απερχόμενος αναπλ. υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, προφανώς απογοητευμένος από τη μετακίνησή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Οι Γάλλοι λένε ότι κάθε αποχώρηση είναι ένας μικρός θάνατος. Ήταν ένα όμορφο ταξίδι», ξεκίνησε τη σύντομη παρέμβασή του. Ο κ. Τσιρώνης μίλησε για ένα υπουργείο «που βρίσκεται αριθμητικά (σσ. από πλευρά στελέχωσης) στα όρια της κατάρρευσης», αναφέροντας ως παράδειγμα τους μόλις 14 Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και τους μόλις 5 μηχανικούς της Διεύθυνσης Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου. «Καμία επένδυση δεν “κόλλησε” στο δικό μας υπουργείο, αντίθετα οι διαδικασίες ολοκληρώνονταν σε χρόνο-ρεκόρ», ανέφερε, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα. «Όταν λέμε επενδύσεις όμως, δεν εννοούμε τύπου Νιγηρίας ή με αποικιοκρατικούς όρους. Οι χώρες που έχουμε σήμερα την πιο σκληρή περιβαλλοντική πολιτική είναι εκείνες που έχουν τις καλύτερες οικονομίες παγκοσμίως», ανέφερε.

Παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος ο κ. Σωκράτης Φάμελος («το new entry», όπως αυτοχαρακτηρίστηκε αστειευόμενος) μίλησε για το καθήκον που έχουν όλα τα στελέχη της νέας κυβέρνησης να ανατροφοδοτήσουν την πορεία προκοπής της χώρας. Ενώ υποστήριξε ότι η ενέργεια και το περιβάλλον είναι βασικά συστατικά στο νέο χαρακτήρα της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή