Ένα φωτογραφικό καρέ που αποτύπωσε την «μάχη» Φίλη -Εκκλησίας

Ένα φωτογραφικό καρέ που αποτύπωσε την «μάχη» Φίλη -Εκκλησίας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάθε φωτογραφία είναι μια μάχη ανάμεσα στη μορφή και το περιεχόμενο» είχε πει ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος Garry Winogrand. Το φωτογραφικό κλικ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, από την σημερινή τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, ακολουθεί μάλλον κατά γράμμα αυτόν τον κανόνα, κυρίως μεταφορικά, καθώς σήμερα εκτυλίχθηκε μία ακόμα μάχη στον «πόλεμο» μεταξύ του κ. Φίλη και της Ιεραρχίας. 

Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, κ. Φίλης σήκωσε την δική του «ρομφαία» και κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ την Εκκλησία για την αποπομπή του. Την ίδια ώρα σε κάποια γωνία, ο ιερέας παρακολουθεί την διαδικασία και αποτυπώνεται στην «άκρη» του αμίλητος.

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως η συγκεκριμένη φωτογραφία επαληθεύει πλήρως το κινέζικο ρητό «μία εικόνα, χίλιες λέξεις», σε αυτήν την μάχη μεταξύ του κ.Φίλη και της Ιεραρχίας, που όχι μόνο δεν φαίνεται να έκλεισε με την αποπομπή του, αλλά αντίθετα πυροδοτήθηκε ακόμα περισσότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή