ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε νοσοκομεία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα εργαζόμενοι νοσοκομείων, ιδιωτικών κλινικών και εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στα δημόσια νοσοκομεία. Τη συγκέντρωση συγκάλεσαν τα σωματεία του Θεαγενείου, του Ιπποκρατείου, του Παπαγεωργίου, ιδιωτικών κλινικών και εμποροϋπαλλήλων.

Σε ψήφισμα των διοργανωτών της συγκέντρωσης αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως η κατάσταση στο χώρο της υγείας υποβαθμίζεται συνεχώς, καθώς νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΠΕΔΥ λειτουργούν με ελλείψεις τόσο σε υλικά και φάρμακα, όσο και σε προσωπικό.

Παράλληλα επισημαίνεται, ότι τα εντατικά και εξαντλητικά ωράρια με τα οποία δουλεύουν οι εργαζόμενοι του χώρου, οδηγούν σε κατάσταση που επιφέρει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών, ενώ τονίζεται πως παρά τις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης η κατάσταση χειροτερεύει.

Το ψήφισμα καταλήγει πως "η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί κατά γράμμα τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και με τα νέα μέτρα που αποφασίζει, όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας ανοίγει το δρόμο για τη λειτουργία των νοσοκομείων ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες", δηλαδή νοσηλευτικά ιδρύματα που θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες από την "πώληση" υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ