ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευφορία στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

REUTERS, BLOOMBERG

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο δείκτης Ftse Mib του Μιλάνου, που έκλεισε με άνοδο 2,56%. Ακολουθούν ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης, με άνοδο 1,93%, και ο CAC 40 της Γαλλίας, με άνοδο 1,91%.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γενική ήταν η ευφορία που επικράτησε χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω αισιοδοξίας για επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με όλους τους δείκτες να κλείνουν ενισχυμένοι κατά περισσότερο από 1% και όλους τους κλάδους να καταγράφουν κέρδη.

Ο τραπεζικός τομέας σημείωσε άνοδο 2,7%, χάρη στην εκτίναξη της HSBC, που ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου, ο κλάδος των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων ενισχύθηκε κατά 3%, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν σε εμπορεύματα όπως ο χαλκός, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο τομέας των αερομεταφορών – 5,8% ενισχύθηκε η Ryanair. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο δείκτης Ftse Mib του Μιλάνου, που έκλεισε με άνοδο 2,56%, χάρη στην ενίσχυση του τραπεζικού τομέα. Ακολουθούν ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης, με άνοδο 1,93%, και ο CAC 40 της Γαλλίας, με άνοδο 1,91%. Με εξίσου σημαντική άνοδο κατά 1,7% έκλεισε ο δείκτης Ftse 100 του Λονδίνου.

Σε ό,τι αφορά τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,5%, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Φεβρουάριο. Τα μεγαλύτερα κέρδη από τις εταιρείες του κλάδου σημείωσε η μετοχή της Ferrari, που έκλεισε με άνοδο σχεδόν 7%.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ