Ευφορία στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Ευφορία στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενική ήταν η ευφορία που επικράτησε χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω αισιοδοξίας για επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με όλους τους δείκτες να κλείνουν ενισχυμένοι κατά περισσότερο από 1% και όλους τους κλάδους να καταγράφουν κέρδη.

Ο τραπεζικός τομέας σημείωσε άνοδο 2,7%, χάρη στην εκτίναξη της HSBC, που ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου, ο κλάδος των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων ενισχύθηκε κατά 3%, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν σε εμπορεύματα όπως ο χαλκός, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο τομέας των αερομεταφορών – 5,8% ενισχύθηκε η Ryanair. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο δείκτης Ftse Mib του Μιλάνου, που έκλεισε με άνοδο 2,56%, χάρη στην ενίσχυση του τραπεζικού τομέα. Ακολουθούν ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης, με άνοδο 1,93%, και ο CAC 40 της Γαλλίας, με άνοδο 1,91%. Με εξίσου σημαντική άνοδο κατά 1,7% έκλεισε ο δείκτης Ftse 100 του Λονδίνου.

Σε ό,τι αφορά τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,5%, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Φεβρουάριο. Τα μεγαλύτερα κέρδη από τις εταιρείες του κλάδου σημείωσε η μετοχή της Ferrari, που έκλεισε με άνοδο σχεδόν 7%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή