Η Αστυνομία διαψεύδει τον Αλ. Γιωτόπουλο

Η Αστυνομία διαψεύδει τον Αλ. Γιωτόπουλο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του έγκλειστου στον Κορυδαλλό Αλέξανδρου Γιωτόπουλου οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που συμμετείχαν στην εξάρθρωση της «17Ν». Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής του στην εφημερίδα «Εθνος» για ύπαρξη ασύλληπτου «πυρήνα» της οργάνωσης, αστυνομικοί με γνώση των γεγονότων της εποχής υποστηρίζουν ότι «όλοι όσοι συμμετείχαν στις ενέργειες της οργάνωσης οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης». Διευκρινίζουν, επιπλέον, ότι η αναφορά και τα υπονοούμενα του Γιωτόπουλου στο περιβόητο «45άρι» αποτελούν αιχμή κατά του Δημ. Κουφοντίνα, ο οποίος στο βιβλίο του «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» είχε υπαινιχθεί ότι εκείνος είχε απομακρύνει από τη γιάφκα της Δαμάρεως και κρύψει σε άγνωστη μέχρι σήμερα τοποθεσία το όπλο- σφραγίδα της οργάνωσης. «Σε σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε ένα όπλο που “έκαιγε” ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι Μυστικές Υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις Αρχές;», διερωτάται.

Επίσης, ο Γιωτόπουλος καταγγέλλει ότι δεν του χορηγείται άδεια παρότι τη δικαιούται και διαμαρτύρεται για τη μη αποφυλάκισή του: «Ενώ θα έπρεπε να ’χω αποφυλακιστεί απ’ τον Ιούλιο του 2015 το αρνούνται καταστρατηγώντας τον νόμο». Να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης, ζήτησε χθες με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης. «Η επιστολή Γιωτόπουλου, στο βαθμό που είναι αξιόπιστη, επιβεβαιώνει υποψίες χρόνων που είχαμε όλοι στη Ν.Δ.», έγραψε ο κ. Βουλγαράκης και προσέθεσε ότι αξιωματούχοι ξένων υπηρεσιών τού είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για την πλήρη εξάρθρωση της οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή