ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεπερνάει το 33,33% το ποσοστό Σαββίδη στη «Σουρωτή»

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Την καταστατική πλειοψηφία –ποσοστό άνω του 33,33%– στη «Σουρωτή» κατέχει πλέον ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη. Οπως ανακοίνωσε χθες επισήμως ο όμιλος, το ποσοστό του ξεπερνάει οριακά το 35% και η διαδικασία εξαγοράς μετοχών από τους μικρομετόχους, η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί σήμερα, θα παραταθεί έως αύριο, στις 8 μ.μ.

Την ίδια ώρα πληροφορίες από την πλευρά του έτερου διεκδικητή, της Coca-Cola HBC, αναφέρουν ότι η τελευταία έχει συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 20%. Μάλιστα, αν και η διαδικασία εξαγοράς μετοχών από τους μικρομετόχους ολοκληρώθηκε επισήμως την Παρασκευή, σε ανεπίσημο επίπεδο συνεχίζεται.

Αλλες πηγές, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η Coca-Cola HBC έχει ανεβάσει το τίμημα σε 1,05 ευρώ/μετοχή από 1 ευρώ/μετοχή που είχε ανακοινώσει αρχικά.

Με δεδομένο, πάντως, ότι ο Ιβάν Σαββίδης κατέχει πλέον ποσοστό άνω του 33,33%, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει πρόταση εξαγοράς του ποσοστού που κατέχει η Coca-Cola HBC. Τούτο αναμένεται να γίνει μέσω της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ στην οποία προτίθεται να προβεί η πλευρά Ιβάν Σαββίδη. Στη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έχει εκδηλώσει την πρόθεση να συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Δήμος Θέρμης που σήμερα κατέχει το 16% της «Σουρωτής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη, τις προσεχείς ημέρες θα απευθυνθεί στο διοικητικό συμβούλιο της «Σουρωτής», προκειμένου αυτό να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με θέμα την προώθηση της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Οπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η διαδικασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στον όμιλο επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει σε άμεση υλοποίηση του αναπτυξιακού πλάνου που έχει εκπονήσει, το οποίο και θα παρουσιάσει αναλυτικά στην εν λόγω γενική συνέλευση των μετόχων.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ