Το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Βγενόπουλο

Το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Βγενόπουλο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες, σε στενό οικογενειακό κύκλο, η κηδεία του Ανδρέα Βγενόπουλου, δημιουργού του ομίλου MIG. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος απεβίωσε αιφνιδιαστικά το περασμένο Σάββατο από καρδιακή ανακοπή. Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και Συνεργάτες». Από το 1998 δραστηριοποιήθηκε στον επενδυτικό, τραπεζικό και επιχειρηματικό χώρο. Ηταν διακεκριμένος αθλητής ξιφασκίας, πρωταθλητής Ελλάδος με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.

Υπό την ηγεσία του η Marfin Investment Group (MIG) μετασχηματίστηκε σε μια διεθνή εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου με έδρα την Ελλάδα και παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της αποτελείται σήμερα από ηγέτιδες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: η Vivartia στον κλάδο γαλακτοκομικών, κατεψυγμένων τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας, η Attica Group κορυφαία εταιρεία της επιβατηγού – οχηματαγωγού ναυτιλίας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, ο όμιλος Υγεία, η Singular Logic, η Sunce (Bluesun) ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της βιομηχανίας τουρισμού και αναψυχής στην Κροατία και η Robne Kuce Beograd (RKB) εταιρεία διαχείρισης εμπορικών ακινήτων στη Σερβία. Η μεγάλη οικονομική κρίση και ο υψηλός δανεισμός της MIG προκάλεσαν ισχυρούς τριγμούς και τελικά ο όμιλος Πειραιώς, κύριος πιστωτής του ομίλου, απέκτησε το 31,2% των μετοχών της MIG. Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με 14,2% είναι το Dubai Group Ltd.

Οι πολύ υψηλές υποχρεώσεις ανέρχονται σήμερα στο 1,66 δισ. ευρώ, εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα του ομίλου. Τα τελευταία χρόνια ο Ανδρέας Βγενόπουλος βρέθηκε στο επίκεντρο δικαστικών αντιπαραθέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία και πρόσφατα με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή