Ν.Δ.: Κυβέρνηση ηττοπάθειας

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο του κωδικού «αποδόμηση» που βρίσκεται σε ισχύ στη Ν.Δ., με αιχμή τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης, μπαίνει αυτή τη φορά ο ανασχηματισμός. Η Πειραιώς αποδομεί ένα προς ένα τα πρόσωπα του νέου κυβερνητικού σχήματος. Κι αυτό διότι για τη Ν.Δ. οι αλλαγές στην κυβέρνηση δεν είναι παρά η ανακύκλωση «φθαρμένων» προσώπων. Οσο για τους «νέους», θεωρεί ότι είναι εξίσου αναξιόπιστοι και ιδεοληπτικοί με τους παλιούς.

Πηγές της Ν.Δ. κάνουν λόγο για μια κυβέρνηση «χωρίς έμπνευση, σχέδιο και αποτελεσματικότητα, η οποία κινείται ανάμεσα στις ιδεοληψίες, στους δογματισμούς και στο πάθος για εξουσία, το οποίο έχει αναγάγει σε αυτοσκοπό». Οι επισημάνσεις αυτές είναι απλώς η συνέχεια της κυρίαρχης άποψης στον τρίτο όροφο της Πειραιώς ότι η πτωτική πορεία και η φθορά της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα είναι μη αναστρέψιμες. Ο χρόνος και κυρίως η πορεία ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης θα δείξουν αν το εν λόγω κυβερνητικό σχήμα είναι πράγματι εκλογικό. Για την ώρα, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο για «κυβέρνηση ηττοπάθειας».

Κύκλοι της Πειραιώς έψεγαν τον πρωθυπουργό ότι αναβάθμισε τους «κολλητούς του», σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιβράβευσε με το υπουργείο που αφορά το σύνολο της ψηφιακής πολιτικής τον υπουργό (Νίκο Παππά) που προσωποποίησε τις «πραξικοπηματικές παρεμβάσεις» στο τηλεοπτικό τοπίο. Οι ίδιοι κύκλοι κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ότι για να «βολέψει» τον έτερο «κολλητό» του, Αλέκο Φλαμπουράρη, σύστησε υπουργείο με αρμοδιότητα τα ρουσφέτια, δίνοντας θεσμική υπόσταση στις «αγοραίες πολιτικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ». Της κριτικής της Πειραιώς δεν διέφυγαν ούτε τα νέα πρόσωπα –η εκτίμηση είναι ότι ο πρωθυπουργός τους έδωσε κυβερνητικές θέσεις, προκειμένου να διαχειριστεί μαζί τους την επόμενη μέρα της ήττας στις βουλευτικές εκλογές– ούτε οι εσωκομματικοί «αντίπαλοι» της κυβέρνησης (Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας) που εμμένουν σε θέσεις εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Σε δεύτερο επίπεδο και με αφορμή το νέο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για το ταξίδι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα, το οποίο συνοδεύεται και από φωτογραφικό ενσταντανέ με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. με μεγάλη δόση ειρωνείας κάλεσε χθες τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο να δώσει δείγμα γραφής, λέγοντας την αλήθεια για τις σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με τη Βενεζουέλα, τον Μαδούρο και τον Κύπριο δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα εξωχώριων εταιρειών.

Η Πειραιώς παραμένει σε εκλογική εγρήγορση και ξετυλίγει τον σχεδιασμό της που είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ. να έχει «οργώσει» πέντε-έξι μεγάλες περιφέρειες της χώρας μέχρι το τέλος του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης αρχίζει σήμερα διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν μικρές μεταβολές στο οργανόγραμμα της Ν.Δ. Αυτές θα αφορούν κάποιους τομεάρχες, αλλά και την επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος. Το επιτελείο της Ν.Δ. δίνει μεγάλη σημασία στην περιοδεία στα Χανιά και στο Ρέθυμνο. Επισήμως, λόγω των ιδιαίτερων δεσμών του κ. Μητσοτάκη με την Κρήτη. Ανεπισήμως, επειδή η Ν.Δ. επιδιώκει να κερδίσει την Κρήτη, σταθερό εκλογικό προπύργιο του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικό ενδιαφέρον έχει το γεύμα που θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τον Προκόπη Παυλόπουλο μόλις οκτώ ημέρες μετά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή