Τουρκία: Η Άγκυρα δεν θέλει να πάρουν μέρος στην επιχείρηση της Ράκας «λάθος ομάδες»

Τουρκία: Η Άγκυρα δεν θέλει να πάρουν μέρος στην επιχείρηση της Ράκας «λάθος ομάδες»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση εκδίωξης του Ισλαμικού Κράτους από τη συριακή πόλη Ράκα «οι λάθος ομάδες», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ,  δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), ότι οι ΗΠΑ έχουν πει στην Άγκυρα πως τέτοιες ομάδες θα συμμετάσχουν μόνο στην πολιορκία της Ράκας και δεν θα εισέλθουν στην πόλη, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στη Συρία. 

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε ότι η Άγκυρα «παίρνει μέτρα», αφού οι εταίροι της δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους αναφορικά με τη συριακή πόλη Μάνμπιτζ, απ’ όπου η Τουρκία έχει πει επανειλημμένα ότι θα πρέπει να αποχωρήσει η YPG.

Η υποστήριξη της YPG από την Ουάσινγκτον έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας, η οποία θεωρεί την πολιτοφυλακή αυτή παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση, και ανησυχεί ότι η πρόοδός της στη Συρία θα αναζωπυρώσει την κουρδική εξέγερση στην Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή