Επιστροφή στα παλιά καθήκοντα, ως υπάλληλος

Επιστροφή στα παλιά καθήκοντα, ως υπάλληλος

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπηρεσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή έθεσε τον εαυτό του ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης (φωτ.). Στην περίπτωση του κ. Αλεξιάδη συμβαίνει το εξής πρωτόγνωρο: επειδή ο τέως υπουργός ήταν υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προτού υπουργοποιηθεί, από τη στιγμή που έπαψε να αποτελεί μέλος της κυβέρνησης επιστρέφει στην προηγούμενη θέση εργασίας του. Ετσι, ο τέως υπουργός θα έχει ως προϊστάμενο πλέον τον κ. Πιτσιλή. Μάλιστα, χαριτολογώντας, ο κ. Αλεξιάδης κάλεσε τον κ. Πιτσιλή να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά του επάνω του. Κάτι το οποίο δεν αναμένεται να συμβεί, λόγω της έως τώρα καλής συνεργασίας των δύο ανδρών. Πάντως, την αξιολόγηση του κ. Πιτσιλή δεν θα τη «γλιτώσει», δεδομένου ότι ως διευθυντής που θα αναλάβει σε κάποια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να πιάσει τους στόχους του μνημονίου.

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και εκτιμώντας ότι «στις νέες διαμορφούμενες στο υπουργείο Εργασίας συνθήκες» ο χρόνος του έχει τελειώσει, υπέβαλε χθες την παραίτησή του ο ειδικός γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Γιάννης Σούκος. Από το υπουργείο Εργασίας άφηναν να εννοηθεί ότι η παραίτηση θα γίνει αποδεκτή, καθώς είναι κοινό μυστικό στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Σούκος, παρότι ήταν προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, αποτελούσε «κόκκινο» πανί για την κ. Αχτσιόγλου. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά της στα φαινόμενα αδήλωτης, ανασφάλιστης, απλήρωτης ή και κακοπληρωμένης εργασίας και στις κακές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που μαστίζουν την αγορά…

Διαγραφές εισηγμένων

Το 2016 είναι η δεύτερη χρονιά με τις περισσότερες διαγραφές εισηγμένων από το 1997 έως σήμερα. Το 2006 είναι η χρονιά με τις περισσότερες διαγραφές (41). Μετά τη χθεσινή διαγραφή της Eνωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (είχε εισαχθεί στο Χ.Α. στις 14 Ιουνίου 1994), οι φετινές διαγραφές εισηγμένων έφθασαν τις 19 και απομένουν τουλάχιστον άλλες τρεις (Ελληνικά Καλώδια, Σωληνουργεία Κορίνθου, Kleemann Hellas) έως το τέλος της χρονιάς. Οι εταιρείες που διεγράφησαν από την αρχή του 2016 είναι οι εξής: Περτσινίδης, Τεγόπουλος, Φίντεξπορτ, Σέλμαν, Κούμπας, Πετζετάκις, Ατέρμων, Εμπορικός Δεσμός, Πραξιτέλειο, ΣΑΟΣ, Ζήνων, Sprider Stores, Nutriart, Κλωνατέξ, Proton, Αγροτική Τράπεζα, Ελβάλ, ΑΓΕΤ Ηρακλής, Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

Ο χιουμορίστας Ταμάκι

Μετά τον Σταθάκη, ο… Ταμάκι. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ριντάρο Ταμάκι (φωτ.) απέδειξε ότι διαθέτει πολύ χιούμορ. Ετσι, χθες, όταν πήρε τον λόγο μετά τον τέως υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, κατά την τελετή παρουσίασης της τρίτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, δεν παρέλειψε να πει ότι το όνομά του μοιάζει με ελληνικό. Και προσέθεσε: «Κάποιοι λένε ότι ίσως οι αρχαίοι πρόγονοί μου πήγαν από την Ελλάδα στην Ιαπωνία. Επειτα από τόσους αιώνες που πέρασαν, μοιάζω με Ιάπωνα και δεν γνωρίζω ελληνικά».

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…

«Τα μέτρα που προτείνονται στην εργαλειοθήκη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι τέτοια που θα έπρεπε να υλοποιούνται ανεξαρτήτως των δανειακών υποχρεώσεών μας». Oχι, δεν πρόκειται για δήλωση του κ. Κωστή Χατζηδάκη, γνωστού υπέρμαχου της εργαλειοθήκης ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ, που εν πολλοίς αποτέλεσε και την αιτία απομάκρυνσής του από το κυβερνητικό σχήμα τον Ιούνιο του 2014. Πρόκειται για χθεσινή δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ηλία Ξανθάκου, κατά την τελετή παράδοσης της τρίτης εργαλειοθήκης από τον ΟΟΣΑ στην ελληνική κυβέρνηση. Ας σημειωθεί ότι την τρίτη εργαλειοθήκη προλογίζει ο τέως, πλέον, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος το 2014 –από την πλευρά της αντιπολίτευσης τότε– είχε δηλώσει ότι «η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι για πέταμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή