Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ λόγω εκλογών

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ λόγω εκλογών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορίζονται οι διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, καθώς οι τλευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες φέρνουν την Χ. Κλίντον να προηγείται του Ντ. Τραμπ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,1048 δολ. από το επίπεδο των 1,0411 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Πάντως, η αγορά φαίνεται να θεωρεί ότι η εκλογική νίκη της Κλίντον θα είναι θετική για το δολάριο.

Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται από το Associated Press στις 11 το βράδυ ώρα Νέας Υόρκης (6 π.μ. τοπική ώρα), όταν θα κλείσουν οι κάλπες στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 4 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,32% από 7,56% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,15% να διαμορφωθεί στο 7,17% από 7,42%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,070%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,129% από -0,130%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,211%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,312%, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,374%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1038 δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή