Η «ελαφριά» πλευρά των αμερικανικών εκλογών: Συνωμοσιολογία, ευτράπελα και ευφάνταστα σουβενίρ

Η «ελαφριά» πλευρά των αμερικανικών εκλογών: Συνωμοσιολογία, ευτράπελα και ευφάνταστα σουβενίρ

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ είναι επιτέλους παρελθόν. Φανταζόμαστε τους Αμερικανούς να προσέρχονται εδώ και μερικές ώρες στις κάλπες, αποφασισμένοι να διαλέξουν ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ. «Το μη χείρον, βέλτιστον», μπορεί να σκέφτονται, όπως συχνά μας έχουν μεταφέρει τα μέσα ενημέρωσης ανά καιρούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει με τις πρώτες ώρες της ελληνικής Τετάρτης, αλλά εν τω μεταξύ εμείς μπορούμε να ρίξουμε μία μάτια στη συλλογή ευτράπελων, αστείων στιγμών, αλλά και πληροφοριών που γεννούν μία μικρή απορία στον αναγνώστη…

Η στιγμή της απρέπειας

Γεμάτες απρέπεια, χαρακτηρισμούς και απειλές οι «Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ 2016». Οι δύο υποψήφιοι είπαν και… αρκετές κουβέντες παραπάνω.

  • Οι «αξιοθρήνητοι» Τραμπικοί: Η κατά τα άλλα πολιτικά ορθή, σε σύγκριση με το Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Κλίντον δεν άντεξε. «Ένα μάτσο αξιοθρήνητοι» είναι οι ψηφοφόροι του Τραμπ, είχε δηλώσει. Ρατσιστές, ξενοφοβικοί, σεξιστές. Όλα τα κακά.
Η «ελαφριά» πλευρά των αμερικανικών εκλογών: Συνωμοσιολογία, ευτράπελα και ευφάνταστα σουβενίρ-1

«Η σύζυγος του πρώην φίλου της Μόνικα Λεβίνσκι για πρόεδρος»- Καραμέλες με ένα ενδιαφέρον μήνυμα, καθώς η προεκλογική εκστρατεία περιβάλλεται από διάφορα.., καλαίσθητα αναμνηστικά. 

 

  • Κοροϊδία χωρίς όρια: Ο προκλητικός δισεκατομμυριούχος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών σίγουρα «κατέκτησε» την προεδρία της… αγένειας χωρίς αμφιβολία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση ενός δημοσιογράφου με ειδικές ανάγκες. Όλα άρχισαν όταν ο Τραμπ ανέφερε ότι ο Σερζ Κοβαλέσκι είχε γράψει ένα άρθρο, όπου καταγραφόταν το μίσος των Μουσουλμάνων για τις ΗΠΑ, καθώς, όπως υποστήριξε, διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις για την 11η Σεπτεμβρίου. Ο Κοβαλέσκι δήλωσε άγνοια με αποτέλεσμα να χλευασθεί από τον Τραμπ από τη σκηνή προεκλογικής εκδήλωσης για την αναπηρία του.
Η «ελαφριά» πλευρά των αμερικανικών εκλογών: Συνωμοσιολογία, ευτράπελα και ευφάνταστα σουβενίρ-2

Ο Ντόναλντ δε σταμάτησε, όμως εκεί, αφού έχει περιγελάσει και τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν, επειδή ήταν…αιχμάλωτος πολέμου. «Είναι ήρωας επειδή πιάστηκε αιχμάλωτος», διερωτήθηκε περιπαιχτηκά ο Τραμπ. «Εμένα μου αρέσουν εκείνοι που δεν πιάστηκαν», πρόσθεσε.

  • Έξω οι Μεξικανοί, έξω οι Μουσουλμάνοι: Δε χρειάζεται να μακρηγορήσουμε εδώ. Τείχη για τους Μεξικανούς και απαγόρευση εισόδου στους Μουσουλμάνους στις ΗΠΑ έχει ως πολιτικό πρόγραμμα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος. Αυτό εκφράστηκε και στην πράξη, ιδιαίτερα όταν υποστήριξε πως ένας Μεξικανός δικαστής δε μπορεί να είναι αντικειμενικός στην εκδίκαση νομικής υπόθεσης που εκκρεμεί εις βάρος του. Ας μην ξεχνάμε και το συμβάν με τον πατέρα του Μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη…

Οι θεωρίες συνομωσίας

Κάθε προεκλογική εκστρατεία που σέβεται τον εαυτό της παράγει και τις απαραίτητες συνωμοσιολογίες. Ας προσπεράσουμε το «πολυφορεμένο» «η Χίλαρι είναι νεκρή» και ας δούμε μερικές άλλες θεωρίες, που κάνουν το γύρω του Διαδικτύου:

  • Ο Μπιλ Κλίντον δεν είναι ο πατέρας της Τσέλσι.
  • Ο Μπιλ Κλίντον έχει μαύρο υιό.
  • Η Χίλαρι έχει σωσία και τη χρησιμοποιεί για να «καλύψει» τα προβλήματα υγείας της.
  • Η Χίλαρι Κλίντον πεθαίνει…(σε συνέχεια του προηγούμενου).
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «βαλτός», για να κερδίσει η Κλίντον.
  • Η Κλίντον και η σύμβουλος της, Χουμά Αμπεντίν είναι… ζευγάρι.
  • Η Χίλαρι Κλίντον είναι σατανίστρια (Πηγή: WikiLeaks…).

Όπως είναι εμφανές, οι περισσότερες θεωρίες αποτελούν προϊόν ρεπουμπλικανικής παραγωγής και ξεπερνούν κατά πολύ σε φαντασία τις κατηγορίες για συγκάλυψη των γεγονότων της επίθεσης κατά των Αμερικανών διπλωματών στη Βεγγάζη το 2011.

Hookers 4 Hillary

Ο «φάκελος» δημόσια υποστήριξη είναι ευμεγέθης για αυτό το λόγο και εμείς διαλέξαμε το πιο γαργαλιστικό διαδικτυακό μας εύρημα, το εγχείρημα «Ιερόδουλες για τη Χίλαρι».

Η «ελαφριά» πλευρά των αμερικανικών εκλογών: Συνωμοσιολογία, ευτράπελα και ευφάνταστα σουβενίρ-3

«Οι ιερόδουλες του παγκοσμίως γνωστού ‘’Moonlite Bunny Ranch’’, νόμιμου οίκου ανοχής στο Κάρσον Σίτι της Νεβάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακοινώσουν την υποστήριξή τους στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον», αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους.

Και κάτι εγχώριο

Οι ελληνικές συμμετοχές στο «πάρτι» της προεκλογικής εκστρατείας δε θα μπορούσαν να λήψουν. 

Η «ελαφριά» πλευρά των αμερικανικών εκλογών: Συνωμοσιολογία, ευτράπελα και ευφάνταστα σουβενίρ-4

Εντοπίσαμε, λοιπόν τον «πυρήνα» του Ντόναλντ Τραμπ στη Μεσσηνία. Ο μεγιστάνας φέρεται να αναρτά εμψυχωτικά μηνύματα στο εν λόγω προφίλ στο Facebook τις τελευταίες ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων…

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή