ΗΠΑ: Μήνυση κατά της υπηρεσίας μητρώου του Κλαρκ Κάουντι κατέθεσε ο Τραμπ

ΗΠΑ: Μήνυση κατά της υπηρεσίας μητρώου του Κλαρκ Κάουντι κατέθεσε ο Τραμπ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε τη Δευτέρα μήνυση κατά της υπηρεσίας μητρώου εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στο Κλαρκ Κάουντι της Νεβάδα, με αφορμή ένα εκλογικό κέντρο στο Λας Βέγκας, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό πέραν της καθορισμένης ώρας ολοκλήρωσης της ψηφοφορίας, ώστε να εξυπηρετήσει ανθρώπους που περίμεναν ήδη στην ουρά για να ψηφίσουν.

Ο Τραμπ στη μήνυσή του αναφέρει πως οι υπεύθυνοι των εκλογικών κέντρων στο Κλαρκ Κάουντι, «συνειδητά συντόνισαν τις ενέργειές τους με ακτιβιστές των Δημοκρατικών», ώστε να διαστρεβλώσουν το αποτέλεσμα.

Το δικαστήριο της Νεβάδα απέρριψε το αίτημα του Τραμπ για δέσμευση των ψήφων του εκλογικού τμήματος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. 

Υπενθυμίζεται πως η Νεβάδα είναι μία από τις πολιτείες στις οποίες η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι πολύ μικρή, και ακόμα και ένα εκλογικό τμήμα μπορεί να αλλάξει το συνολικό αποτέλεσμα στην πολιτεία.

Η Νεβάδα είναι μία από τις πολλές πολιτείες στις οποίες επιτρέπεται η ψηφοφορία από τις προηγούμενες ημέρες των εκλογών, εξ' ου και υπήρχε η δυνατότητα για τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το Σάββατο. 

Η αστυνομία της Νεβάδα αποφάσισε πως οι ψηφοφόροι που βρίσκονταν ήδη στην ουρά κατά τη στιγμή που οι κάλπες τυπικά έπρεπε να κλείσουν, δηλαδή στις 8 το βράδυ, θα μπορούσαν να ψηφίσουν κανονικά.

Η μήνυση του Τραμπ βασίζεται στον ισχυρισμό πως η ψήφος δεν επετράπη μόνο σε όσους βρίσκονταν ήδη στην ουρά στις 8, αλλά και σε άλλους ψηφοφόρους που εμφανίστηκαν εκείνη την ώρα, και, σύμφωνα με τον Τραμπ, ήταν ψηφοφόροι της Χίλαρι. 

Ο Τραμπ ζήτησε οι ψήφοι από το συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο να κρατηθούν χωριστά από τις υπόλοιπες μέχρι την εκδίκαση της μήνυσής του.

«Είναι μια προσφυγή που αφορά τους κανόνες του παιχνιδιού», εξήγησε.

Οι αρχές του Κλαρκ Κάουντι δεν έχουν προβεί σε καμία επίσημη δήλωση μέχρι τώρα.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή