Συνελήφθησαν πατέρας και γιος που εκβίαζαν μεγάλη εταιρία

Συνελήφθησαν πατέρας και γιος που εκβίαζαν μεγάλη εταιρία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες του Σαββάτου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες ηλικίας 58 και 32 ετών (πατέρας και υιός) για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος, ο οποίος είναι εργαζόμενος σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, με το πρόσχημα ότι κατέχει φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό από δήθεν παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος που διέπραττε η εταιρεία, εκβίαζε τον ιδιοκτήτη της.

Αρχικά και προκειμένου να μην αναρτήσει ο 32χρονος υιός του στο διαδίκτυο το προαναφερόμενο βίντεο, απαιτούσε την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 70.000 ευρώ. Στη συνέχεια απαιτούσε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να τον απολύσει προκειμένου να λάβει αποζημίωση.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, λόγω της μη ικανοποίησης των απαιτήσεων-εκβιασμών του, ανήρτησαν στο διαδίκτυο επτά βίντεο με δυσφημιστικό περιεχόμενο για την εταιρεία.

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δακτυλογραφημένα και χειρόγραφα κείμενα, ομοίου περιεχομένου με τις καταγγελλόμενες δήθεν παράνομες πράξεις της εταιρείας. Κατασχέθηκαν επίσης και ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή