Λεπτό προς λεπτό: Οι επιδιώξεις των υποψηφίων στις πολιτείες που κλείνουν οι κάλπες

Λεπτό προς λεπτό: Οι επιδιώξεις των υποψηφίων στις πολιτείες που κλείνουν οι κάλπες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη 1 ώρα Ελλάδος έκλεισαν οι κάλπες σε ένα τμήμα της Ιντιάνα και του Κεντάκι.

Αλλά το πραγματικό ενδιαφέρον εντοπίζεται στο δίωρο από 2-4, ώρα Ελλάδος.

Στις 2 κλείνουν οι κάλπες (μεταξύ άλλων) στο μεγαλύτερο μέρος της Φλόριντα, στο Νιου Χάμσαϊρ, στην Βιρτζίνια και στη Τζόρτζια. Στις 2.30 αναμένετο να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στις κρίσιμες πολιτείες της Β. Καρολίνας (έχει ζητηθεί παράταση λόγω τεχνικών προβλημάτων) και του Οχάιο (ο τελευταίος Ρεπουμπλικανός που εξελέγη πρόεδρος χωρίς να κερδίσει το Οχάιο ήταν ο Αβραάμ Λίνκολν).

Στις 3, μεταξύ πολλών άλλων, είναι η σειρά της Πενσιλβέινια και του μεγαλύτερου μέρους του Μίσιγκαν.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο δρόμος προς τη νίκη γίνεται πολύ δύσκολος χωρίς τη Β. Καρολίνα (το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πολιτεία θα αργήσει πολύ να κριθεί) και σχεδόν απροσπέλαστος χωρίς την Φλόριντα. Από την άλλη, αν κερδίσει στο Νιου Χάμσαϊρ ή – ακόμα περισσότερο – στην Βιρτζίνια, που θεωρείται σχεδόν σίγουρη για την Χίλαρι Κλίντον, θα είναι ένα σαφές σημάδι ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν υποτιμήσει τη δυναμική του, και θα ξεκινήσουν τα σκιρτήματα πανικού στο στρατόπεδο της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Αν μπορέσει στη συνέχεια, μαζί με το Οχάιο, να "κοκκινήσει" μία από τις δύο παραδοσιακά Δημοκρατικές πολιτείες του βιομηχανικού βορρά (Πενσιλβέινια ή Μίσιγκαν), θα έχει πλέον βάσιμες ελπίδες για το Λευκό Οίκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή