Βούτσης με Πάιατ για επίσκεψη Ομπάμα

Βούτσης με Πάιατ για επίσκεψη Ομπάμα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχία της Ελλάδας είναι απολύτως συνδεδεμένη με την επιτυχία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, επισήμανε χθες ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση. Η συνάντηση, πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της, αφορούσε και την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την ερχόμενη Τρίτη, στην Αθήνα. Ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα περιπεπλεγμένη περιοχή. Ο κ. Βούτσης ευχήθηκε στον κ. Πάιατ να έχει καλή θητεία στην Αθήνα, ενώ ο Αμερικανός πρεσβευτής δήλωσε πως προσβλέπει σε ακόμη στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Βουλής των Ελλήνων, η συζήτηση ανάμεσα στους κ. Βούτση και Πάιατ είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, με κύρια θέματα την πολιτική κατάσταση στις δύο χώρες (δεδομένου ότι χθες ήταν και μέρα εκλογών για τις ΗΠΑ), την Ε.Ε., την οικονομική κρίση, το προσφυγικό, αλλά και τα προβλήματα που πιθανώς προκύψουν από την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι προχθές ο κ. Πάιατ έγινε δεκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ιω. Δραγασάκη, με τον οποίο συνομίλησαν σε βάθος και για την ατζέντα των επαφών που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο ανδρών καθορίστηκαν αρκετές από τις λεπτομέρειες των συζητήσεων που θα υπάρξουν ανάμεσα στον κ. Ομπάμα και στην ελληνική ηγεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή