Μ. Σεϊσίδης και Κ. Σακκάς στον ειδικό ανακριτή

Μ. Σεϊσίδης και Κ. Σακκάς στον ειδικό ανακριτή

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, καλούνται να απολογηθούν την Πέμπτη οι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς, κατόπιν κλήτευσής τους για ληστείες τραπεζών και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Αυτό προκύπτει από κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο ειδικός ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος καλεί τους συντρόφους την Πέμπτη για να απολογηθούν στη βάση μιας θολής κλήτευσης, που πιθανόν εμπεριέχει ληστείες τραπεζών και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση».

Την κλήτευση των δύο αναρχικών επιβεβαίωσαν οι νομικοί εκπρόσωποί τους δηλώνοντας ωστόσο άγνοια για τα νέα ευρήματα που έχουν προκύψει εις βάρος των εντολέων τους. Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές πηγές, αποτυπώματά τους ταυτοποιήθηκαν σε κινητά αντικείμενα που βρέθηκαν σε σπίτια και κρησφύγετα που διατηρούσαν στον Βόλο, τον Μώλο Φθιώτιδας και τον Μαραθώνα Αττικής οι αναρχικοί ληστές τραπεζών Γιώργος Πετρακάκος, Γρηγόρης Τσιρώνης και αρκετοί ακόμα συνεργοί τους που συνελήφθησαν σε ξεχωριστές επιχειρήσεις τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Οι Σεϊσίδης και Σακκάς, μέχρι την ημέρα της σύλληψής τους, στις αρχές Αυγούστου στη Σπάρτη, καταζητούνταν από την αστυνομία, ο πρώτος για ληστείες τραπεζών και ο δεύτερος για τρομοκρατική δράση. Εντοπίστηκαν στον περιφερειακό της Σπάρτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους δεν είχε βρεθεί οπλισμός, αλλά αντίθετα είδη κάμπινγκ και εξοπλισμός διακοπών. Για όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα της σύλληψής τους, οι Σεϊσίδης και Σακκάς αντιμετώπισαν πλημμεληματικού χαρακτήρα δίωξη και καταδικάστηκαν σε 30 μήνες φυλάκιση.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της «Κ» (9 Αυγούστου 2016), δακτυλικό αποτύπωμα του Κώστα Σακκά είχε ανιχνευθεί στο νοικιασμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του ο Γιώργος Πετρακάκος (μέλος των επονομαζόμενων «ληστών του Διστόμου») και είχε βρεθεί σταθμευμένο κοντά στο διαμέρισμα που διατηρούσε μαζί με τη σύντροφό του, στην πόλη του Βόλου. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το αποτύπωμα του Σακκά σε χάρτη της Ελλάδας, ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είχαν βρεθεί επίσης ασύρματοι, φορητοί υπολογιστές και ένα jockey με το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή