Επίθεση πρίγκιπα Χάρι κατά ΜΜΕ για τη Μαρκλ

Επίθεση πρίγκιπα Χάρι κατά ΜΜΕ για τη Μαρκλ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Χάρι, αδελφός του πρίγκιπα Ουίλιαμ, παραδέχθηκε χθες ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ είναι η σύντροφός του και εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη «ρατσιστική πλημμυρίδα κακοποίησης και παρενόχλησης», στο στόχαστρο της οποίας βρέθηκε η νεαρή γυναίκα στις αρχές της ερωτικής τους σχέσης. Το Ανάκτορο του Κένσινγκτον παραδέχθηκε ότι η ανακοίνωση του δευτερότοκου γιου του πρίγκιπα Καρόλου ήταν «παράδοξη». Ο 32 ετών γαλαζοαίματος ζήτησε από τα ΜΜΕ να μην προκαλέσουν περισσότερη ζημιά, ενώ επισήμανε το ρατσιστικό ύφος που είχε η κάλυψη του ειδυλλίου από τον Τύπο. Ο νεαρός πρίγκιπας μίλησε για τον σεξισμό και τον ρατσισμό με τους οποίους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετώπισαν την 35χρονη τηλεοπτική ηθοποιό, η μητέρα της οποίας είναι Αφροαμερικανή, ενώ ο πατέρας της λευκός.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του πρίγκιπα ανέφερε στην ανακοίνωση που έδωσε στον Τύπο ότι «ο πρίγκιπας Χάρι ανησυχεί για την ασφάλεια της Μαρκλ και είναι πολύ απογοητευμένος που δεν στάθηκε δυνατό να την προστατεύσει. Οι δύο βρίσκονται σε σχέση εδώ και μερικούς μήνες και η γυναίκα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Γνωρίζει ότι πολλοί σχολιαστές θα πουν “αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει” και ότι “αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού”, αλλά ο ίδιος διαφωνεί. Δεν πρόκειται για παιχνίδι, πρόκειται για τη ζωή της και τη δική του». Ο πρίγκιπας Χάρι, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Θήτευσε επί μία δεκαετία στον βρετανικό στρατό και υπηρέτησε στο Αφγανιστάν. Μετά την αποστράτευσή του πέρυσι, ασχολείται με τους Αγώνες Invictus, στους οποίους συμμετέχουν τραυματισμένοι στα πεδία των μαχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή