Σε εκκρεμότητα η συγχώνευση των χρηματιστηρίων

Σε εκκρεμότητα η συγχώνευση των χρηματιστηρίων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπιφυλάξεις για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου από το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης τηρούν οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg. Αν τα δύο χρηματιστήρια περιορίσουν το φάσμα των δραστηριοτήτων τους για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των Βρυξελλών, τότε μπορεί να εξαντληθούν τα πλεονεκτήματα που αναμένονταν από τη συμφωνία.

Η επίσημη στάση των Βρυξελλών θα γνωστοποιηθεί τον Δεκέμβριο, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν φόβοι για σειρά θεμάτων που αφορούν τη συγχώνευση, όπως είναι ο παραγκωνισμός άλλων παικτών από τη συνένωση των συστημάτων εκκαθάρισης συναλλαγών των δύο χρηματιστηρίων. Το LSE είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι σκοπεύει να πουλήσει τις δραστηριότητες εκκαθάρισης συναλλαγών στη Γαλλία, αλλά θα κρατήσει υπό τον έλεγχό του αυτές που βρίσκονται στο Λονδίνο.

Οι πληροφορίες αυτές «ενισχύουν την άποψή μου πως αυξάνονται οι πιθανότητες να μην πραγματοποιηθεί η συμφωνία», σχολίασε ο Τζόναθαν Γκόσλιν, αναλυτής της Numis Securities. «Αν αρχίσουν τις αποεπενδύσεις, θα επηρεαστούν οι συνέργειες από τη συγχώνευση των δύο χρηματιστηρίων», δήλωσε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή