Διεργασίες παραμονής για τα μέλη της ΚΕΔ

Διεργασίες παραμονής για τα μέλη της ΚΕΔ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως αύριο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα υπό παραίτηση μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, με τις πιθανότητες αλλαγής της αρχικής τους απόφασης, που θα έχει ως απότοκο την παραμονή τους, να αυξάνονται.

Από σήμερα αναμένεται μια αλληλουχία γεγονότων προς αυτήν την κατεύθυνση. Το δ.σ. της Σούπερ Λίγκας, που συνεδριάζει στις 16.00, αναμένεται να παράσχει στήριξη στους Μπίκα, Τσαχειλίδη και Καλύβα, ζητώντας να μην εμμείνουν στις παραιτήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε δήλωση του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, Χρ. Πανόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο συνεταιρισμός «θα πρέπει να έχει μία ομόφωνη απόφαση για την πλήρη στήριξη των τριών ανθρώπων που ορίστηκαν από τη FIFA (και την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ) για να διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο κομμάτι της διαιτησίας».

Τα τρία μέλη της ΚΕΔ θα βρίσκονται σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ για να κάνουν τους ορισμούς των πρωταθλημάτων της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής, ενώ αύριο, οπότε συνεδριάζει η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ομοσπονδίας, το «παρών» θα δώσει ο επιτετραμμένος της FIFA, K. Kουτσοκούμνης. Η παρουσία του συνδέεται με την πρόθεση να τους μεταπείσει και να διαχειριστεί την πρόωρη κρίση που ξέσπασε λόγω της παραίτησής τους με αφορμή την εκφοβιστικού τύπου «επίσκεψη» στην οικία του Τσαχειλίδη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, αλλά και τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον τους, πριν καλά καλά διοριστούν, από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Υπέρ της παραμονής των μελών της ΚΕΔ είναι και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού. Μάλιστα, το θέμα το περασμένο Σάββατο έφτασε μέχρι τα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια. Η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να παράσχει φύλαξη στα μέλη της ΚΕΔ αλλά και να ενεργοποιήσει τον νόμο 4326/2015 που προβλέπει πρόστιμα από 5 έως 500.000 ευρώ «σε περιπτώσεις παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή επιδοκιμασίας των αναφερομένων στην παράγραφο 2 επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, από τον έντυπο ή ηλεκτρονικό Τύπο και από το Διαδίκτυο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή