Βάσεις για 2020 βάζει η κωπηλασία

Βάσεις για 2020 βάζει η κωπηλασία

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη λαϊκή ρήση «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» πορεύονται στην ομοσπονδία της κωπηλασίας, γι’ αυτό και οι κωπηλάτες μας συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 μπορεί να απέχουν σχεδόν τέσσερα χρόνια, αλλά στο «άθλημα των κουπιών» έχουν αρχίσει οι δοκιμές. Στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες το πρώτο κοινόβιο της χρονιάς με τη συμμετοχή παλαιών και νέων αθλητών και αθλητριών.

Ο αρχιπροπονητής Σάκης Αθανασιάδης κάλεσε 25 κωπηλάτες ώστε να αξιολογήσει τις επιδόσεις τους, καθώς η επόμενη χρονιά περιλαμβάνει αγώνες σε όλες τις κατηγορίες. «Στην ομάδα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα για να βάλλουμε τις βάσεις για το 2020, που είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος μας. Ως βραχυπρόθεσμους έχουμε τα παγκόσμια και τα ευρωπαϊκά κάθε έτους», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Αθανασιάδης.

Στο κοινόβιο παίρνει μέρος και η ολυμπιονίκης Σοφία Ασουμανάκη μαζί με την αδελφή της Ελενα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη της οικογένειας, η οποία ασχολήθηκε με το άθλημα ύστερα από παρότρυνση της μικρότερης. «Είναι ένα ψηλό κορίτσι αλλά, λόγω ηλικίας, οι μυϊκές ομάδες της ήταν διαφορετικά δομημένες και έπρεπε να δουλεύει περισσότερο. Βρίσκεται μαζί μας τον τελευταίο 1,5 χρόνο και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Επιχείρησε να φτάσει σε καλό επίπεδο για να προκριθεί για τους Ολυμπιακούς του Ρίο αλλά το χρονικό περιθώριο ήταν μικρό», υπογράμμισε ο προπονητής.

Ο μέχρι τώρα τεχνικός διευθυντής της ΕΚΟΦΝ Τζιάνι Ποστιλιόνε αποδέχθηκε πρόταση από την παγκόσμια ομοσπονδία και είναι υπεύθυνος για τον τομέα της ανάπτυξης. Αρχιπροπονητής από τις 22 Οκτωβρίου είναι ο Σάκης Αθανασιάδης. «Συνεργάζομαι με τους ίδιους ανθρώπους που συνεργαζόμουν τα τελευταία χρόνια και έχουμε ως κοινό στόχο να παραμείνουν οι κωπηλάτες ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου», μας είπε ο προπονητής.

Στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά προπονούνται οι Β. Αγγελόπουλος, Σ. Ασουμανάκη, Ελ. Ασουμανάκη, Σπ. Γιάνναρος, Δ. Τσαμόπουλου, Μ. Γεωργούδη, Ν. Δέμελης, Αγγ. Γιαννάτζης, Απ. Γιαννάτζης, Ν. Κουτσομπίνας, Αρ. Γραμμενιάτης, Στ. Ντούσκος, Γ. Δημάκου, Θ. Εμμανουηλίδου, Μ. Καλέντζης, Θ. Καραμήτρος, Γ. Κόνσολας, Λ. Κόνσολας, Γ. Μαρόκος, Χρ. Μπούρμπου, Μ. Πέργουλη, Αθ. Νίκα, Κ. Παπαδοπούλου, Χρ. Στεργιάκας Χρήστος και Γ. Στάμος. Το προπονητικό κοινόβιο θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή