«Ανανεώνουμε το αμερικανικό όνειρο» – έκκληση για εθνική ενότητα από τον Ντόναλντ Τραμπ

«Ανανεώνουμε το αμερικανικό όνειρο» – έκκληση για εθνική ενότητα από τον Ντόναλντ Τραμπ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα οι Αμερικανοί να ενωθούν ως ένας λαός και να αναχαιτίσουν τους διχαστικούς ανέμους, μιλώντας ενώπιον των ψηφοφόρων του. Παράλληλα ο Τραμπ δεσμεύτηκε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, ενώ απευθυνόμενος σε όσους δεν τον ψήφισαν ζήτησε τη βοήθειά τους για να ενώσουν τις ΗΠΑ.

«Είναι ώρα να επουλώσουμε τις στιγμές διχασμού. Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και τείνω χείρα φιλίας σε όσους δεν με υποστήριξαν καλώντας τους να εργαστούμε μαζί για το καλό της χώρας». Ο Τραμπ δήλωσε ότι η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και εκείνος από την πλευρά του τη συνεχάρη για τη σκληρή μάχη που έδωσε.

«Οφείλουμε στη Χίλαρι Κλίντον πολλά για την υπηρεσία της στα δημόσια αξιώματα», είπε χαρακτηριστικά. Δεσμεύτηκε παράλληλα για μια μεγάλη και ισχυρή Αμερική, στην οποία κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να εκπληρώσει το όνειρό του.

«Θα αρχίσουμε με τον επείγοντα στόχο της ανανέωσης του αμερικανικού ονείρου. Κάθε Αμερικανός θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει το όνειρό του, οι ξεχασμένοι πολίτες δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι, θα ξαναχτίσουμε νοσοκομεία, σχολεία και υποδομές οι οποίες θα είναι οι καλύτερες στον κόσμο. Θα φροντίσουμε τους σπουδαίους βετεράνους της πατρίδας μας. Θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης και θα καλέσουμε τους καλύτερους να μας βοηθήσουν να ξαναχτίσουμε τη χώρα και να φτιάξουμε την ισχυρότερη οικονομία», ανέφερε στην ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την προεκλογική του εκστρατεία κίνημα, η δουλειά στο οποίο ξεκινά μόλις τώρα που τελείωσε η προεκλογική εκστρατεία, και υπογράμμισε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του στις επιχειρήσεις για να βοηθήσει τις ΗΠΑ.

Επιτέλους θα φροντίσουμε τους βετεράνους μας, τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει ένα σχέδιο εθνικής ανάπτυξης και ανανέωσης, καθώς διαθέτει, όπως είπε, ένα πολύ καλό οικονομικό πλάνο, ώστε να διπλασιάσει την ανάπτυξη της χώρας και να ενισχύσει την οικονομία της.

Η Αμερική δεν θα συμβιβάζεται πλέον με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο, τόνισε, εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ θα τα πηγαίνουν καλά με τις χώρες που επιθυμούν να τα πηγαίνουν καλά με αυτές. Θα αντιμετωπίσουμε δίκαια τους πάντες, είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα και προσθέτοντας ότι θα επιζητήσει να βρεθεί κοινός τόπος και όχι εχθρότητα.

Καταλήγοντας, ο Τραμπ είπε ότι ανυπομονεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και τόνισε ότι για να μείνει στην Ιστορία θα πρέπει να κάνει πραγματικά καλή δουλειά. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι έπειτα από 2,3,4 ή 8 χρόνια οι υποστηρικτές του θα είναι περήφανοι για αυτόν.

Παρόλα αυτά στην επινίκια ομιλία του ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο διαβόητο τείχος που θέλει να ανεγείρει στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς απευθυνόμενος στους ψηφοφόρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική νύχτα. Τόνισε ότι ο αμερικανικός λαός μίλησε και πρόσθεσε ότι η ηγεσία και το όραμα του Ντόναλντ Τραμπ θα ξανακάνουν μεγάλη την Αμερική. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πενς είπε ότι αντιμετωπίζει με ταπεινότητα την απόφαση του αμερικανικού λαού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή