Θετικός απολογισμός της 20μηνης θητείας Πιτσιόρλα στο ΤΑΙΠΕΔ

Θετικός απολογισμός της 20μηνης θητείας Πιτσιόρλα στο ΤΑΙΠΕΔ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχιστεί, ανέφερε χθες ο απελθών πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιος Πιτσιόρλας. Ο κ. Πιτσιόρλας, αποχαιρετώντας τους συνεργάτες του στο ταμείο, σημείωσε πως η νέα διοίκηση που θα τον διαδεχθεί θα συνεχίσει το έργο του και ότι θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με επιτυχία. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Λεούσης, έχει σημαντική εμπειρία μέχρι σήμερα στη λειτουργία του ταμείου, ενώ επιπλέον, βάσει του ιδρυτικού νόμου του ΤΑΙΠΕΔ, το ταμείο μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο διάστημα χωρίς πρόεδρο. Τα καθήκοντά του μπορεί να εκπληρώνει επί μεγάλο χρονικό διάστημα ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σύντομα θα προχωρήσουν στον ορισμό νέου προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Πιτσιόρλας, έχοντας θητεία 20 μηνών, είναι σήμερα ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Ο ίδιος, παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες που του παρείχε ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ, κατάφερε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση των υποθέσεων του ταμείου. Προς την κατεύθυνση αυτή, δεν δίστασε στο παρελθόν να συγκρουστεί με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη σε θέματα αποκρατικοποιήσεων. Τις περισσότερες όμως φορές λειτούργησε ως πραγματιστής και γεφυροποιός μεταξύ των ακραίων θέσεων που εκφράστηκαν στην κοινωνία και στη διακυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Τέλος, συχνά-πυκνά, ο κ. Πιτσιόρλας αποτέλεσε τον κυματοθραύστη της οργής των κρατιστών οπαδών που βρίσκονταν τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που ολοκληρωνόταν μια αποκρατικοποίηση.

Την ικανοποίηση για τον ρόλο του κ. Πιτσιόρλα εξέφρασε ο πρωθυπουργός με την υπουργοποίησή του, ενώ στο τελευταίο του ταξίδι στην Κίνα, ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ βρισκόταν δίπλα σε κάθε βήμα του πρωθυπουργού.

Η μεγαλύτερη συμβολή του σημερινού υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης εστιάζεται στην ολοκλήρωση των δύο μεγαλύτερων αποκρατικοποιήσεων που έγιναν στη χώρα, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την υπογραφή σύμβασης για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και την κύρωση της σύμβασης πώλησης του 51% (συν 16%) του ΟΛΠ. Ειδικά η τελευταία πολεμήθηκε λυσσαλέα από τους μανδαρίνους του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές του λιμανιού.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον ενάμιση χρόνο της συνεργασίας μας», είπε στους συνεργάτες του ο απερχόμενος πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. «Η παρουσία μου στο ΤΑΙΠΕΔ από τη θέση του προέδρου ήταν για μένα μια μεγάλη εμπειρία. Εμαθα και διδάχθηκα από όλους σας πάρα πολλά. Ολοκληρώσαμε σημαντικά έργα που συνεισέφεραν καθοριστικά στο να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, κάτι που ήταν κρίσιμο. Θα συμβεί το ίδιο και για την ολοκλήρωση της δεύτερης. Προχωρήσαμε και ολοκληρώσαμε έργα σημαντικά για τη χώρα. Το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχιστεί. Είμαι σίγουρος ότι και η νέα διοίκηση θα ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντά της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή