Κυκλαδίτικη φασολάδα με λιαστές ντομάτες, πορτοκάλι και μυζήθρα

Κυκλαδίτικη φασολάδα με λιαστές ντομάτες, πορτοκάλι και μυζήθρα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 1 βράδυ   Μαγείρεμα: 1 ώρα + 25΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 300 γρ. ψιλά φασόλια, μουλιασμένα από το βράδυ
  • 1 καρότο, χοντροτριμμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 – 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη, ή 1½ κουτ. γλυκού ξερή
  • 80 ml  ελαιόλαδο
  • 1/2 -1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 γρ. φρέσκια μυζήθρα, θρυμματισμένη

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια, την καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι και 1.200 ml νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.  

Προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε για άλλα 50 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μια κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη μαντζουράνα και το ξύσμα.

Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη φασολάδα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά. Σερβίρουμε και σκορπίζουμε σε κάθε πιάτο μυζήθρα.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή