Για έναν υπηρέτη των γραμμάτων

Για έναν υπηρέτη των γραμμάτων

Κύριε διευθυντά

Πολλές φορές περιμένουμε να πεθάνει κάποιος σημαντικός άνθρωπος για να τον επαινέσουμε – μεταθανατίως. Οπότε για τον ίδιο είναι μάλλον άχρηστο…

Ετσι σκέφτηκα και έρχομαι να προβάλω από την εξαίρετη στήλη των επιστολών της «Καθημερινής» και να αναδείξω έναν σπουδαίο Ηπειρώτη φιλόλογο, συνάδελφο, τέως λυκειάρχη, τον κ. Αθανάσιο Δέμο, ο οποίος έχοντας υπερβεί ήδη τα 80 αρθρογραφεί δυναμικά (και ελληνικά!) από τις στήλες της σημαντικής εφημερίδας των Ιωαννίνων «Πρωινός Λόγος».

Αφορμή για την παρούσα μού έδωσαν 4 πρόσφατα δημοσιεύματα του κ. Δέμου με τίτλους: «Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία στην Ολυμπία», «Η Ορθοδοξία “Κιβωτός” που διέσωσε τον Ελληνισμό!…», «Το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού» και «Γνωρίζεις ήδη ελληνικά», που απευθύνεται προπαντός σε ξένους που γνωρίζουν ή και αγνοούν ότι μεταχειρίζονται καθημερινά χιλιάδες ελληνικές λέξεις, και το σύνθημα αυτό προέρχεται από το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας που λειτουργεί από το 1972 με τον τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος» και από το 1993 με την ευθύνη του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου.

Ας δώσουμε στον κ. Δέμο την ικανοποίηση ότι επαινέθηκε από τις στήλες της έγκριτης «Καθημερινής».

Ιωαννης Μενουνος – Διδάκτωρ Φιλολογίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή