Για 1 μεγάλο σάντουιτς:
Ανοίγουμε 1/2 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί και αφαιρούμε λίγη ψίχα από το εσωτερικό της.
Αλείφουμε το εσωτερικό της μιας πλευράς με λάδι και μία πλούσια στρώση νιβατού, περίπου 80 γρ. (λευκό, αλειφώδες θεσσαλικό τυρί – σε ορισμένα μπακάλικα- εναλλακτικά βάζουμε κατίκι) και από πάνω βάζουμε 5-6 λεπτές ροδέλες φρέσκιας ντομάτας και απλώνουμε 120 γρ. φέτες από σαλάμι Λευκάδας.
Ανακατεύουμε 2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο και 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο, απλώνουμε στο εσωτερικό της άλλης πλευράς του ψωμιού και κλείνουμε το σάντουιτς.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr