Πούτιν:«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις να ξαναβρούν μία σταθερή πορεία ανάπτυξης»

Πούτιν:«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις να ξαναβρούν μία σταθερή πορεία ανάπτυξης»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι της αναλογεί για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Ουάσινγκτον, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την ανακοίνωση της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα είναι ένας δύσκολος δρόμος. Ομως η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι της αναλογεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια τελετής επίδοσης διαπιστευτηρίων πρεσβευτών στη Μόσχα.

Ο Πούτιν, ο οποίος συνεχάρη ήδη τον Τραμπ για την εκλογή του, υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις του αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος μιλούσε για αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράζοντας τη λύπη του για την επιδείνωσή τους.

«Οπως έχω πει πολλές φορές, το λάθος δεν είναι δικό μας…Αλλά η Ρωσία είναι έτοιμη και επιθυμεί την αποκατάσταση των σχέσεών της με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο σύνολό τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα ώστε οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις να ξαναβρούν μία σταθερή πορεία ανάπτυξης», είπε ο Πούτιν.

«Αυτό θα είναι ωφέλιμο για τον ρωσικό λαό και για τον αμερικανικό λαό και θα έχει θετική συνέπεια για τη γενική ατμόσφαιρα στον κόσμο, δεδομένης της ιδιαίτερης ευθύνης της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διατήρηση της παγκόσμιαςσταθερότητας και ασφάλειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή