Κλίντον: Χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία να ηγηθεί

Κλίντον: Χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία να ηγηθεί

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αναγνώρισε την εκλογική της ήττα από τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε ότι προσφέρθηκε να συνεργαστεί μαζί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

«Χθες την νύχτα συνεχάρην τον Ντόναλντ Τραμπ και προσφέρθηκα να εργαστώ μαζί του για το καλό της χώρας μας. Ελπίζω ότι θα είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς», τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών σε υποστηρικτές της και στελέχη του επιτελείου της σε ένα ξενοδοχείο του Μανχάταν.

Η ίδια ωστόσο τόνισε ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση κατέδειξε ότι οι ΗΠΑ είναι «πιο διχασμένες απ' όσο πιστεύαμε».

«Γνωρίζω πως νιώθετε απογοητευμένοι γιατί το ίδιο νιώθω κι εγώ … Αυτό είναι πόνος για μας. Αλλά θέλω να θυμάστε: Η εκστρατεία μας ήταν για τη χώρα που αγαπάμε, όχι για έναν άνθρωπο και για μία ψηφοφορία»  δήλωσε η ίδια.

«Ο Τραμπ θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, του χρωστάμε μια ευκαιρία να ηγηθεί» δήλωσε και προσέθεσε «ελπίζω ότι θα είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς.

Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε και εργαστήκαμε σκληρά. Και λυπάμαι που δεν κερδίσαμε. Αλλά νιώθω υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη για την όμορφη, δημιουργική, γεμάτη ενέργεια προεκλογική καμπάνια».

Η Χίλαρι Κλίντον παραδέχθηκε πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ανέμενε, λέγοντας πως λυπάται που δεν κερδήθηκε αυτή η μονομαχία.

«Φίλοι μας ας έχουμε πίστη ο ένας στον άλλο, γιατί θα υπάρξουν άλλες εποχές που θα έρθουν και υπάρχει δουλειά να γίνει. Ο Θεός να σας ευλογεί και να ευλογεί τις ΗΠΑ», ολοκλήρωσε φορτισμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή