«Εμπρησμός» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

«Εμπρησμός» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολισθαίνει περισσότερο στο σκοτάδι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το τελευταίο κρούσμα ήρθε χθες με την πυρκαγιά στην οικία του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και μέλους της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, Γιώργου Μπίκα. Επειτα από αυτή την εξέλιξη, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα της πυροσβεστικής.

Χθες το πρωί, ο Μπίκας με τους δύο συνεργάτες του στην ΚΕΔ, Τσαχειλίδη και Καλύβα, πήγαν στα γραφεία της ΕΠΟ και ανακάλεσαν και οι τρεις τις παραιτήσεις που είχαν υποβάλει το περασμένο Σάββατο με αφορμή την «επίσκεψη» εκφοβιστικού τύπου στο σπίτι του Τσαχειλίδη. Μάλιστα είχαν αρχίσει να κάνουν ορισμούς για τους αγώνες των πρωταθλημάτων της Β΄ και Γ΄ Εθνικής, όταν το τηλέφωνο του Μπίκα χτύπησε και από γείτονά του πληροφορήθηκε για την πυρκαγιά στην οικία του στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Ο Μπίκας ξέσπασε σε κλάματα και αποφάσισε με τους συνεργάτες του να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στην ΚΕΔ και στην ΕΠΟ. Επικοινώνησε με τον Κ. Κουτσοκούμνη, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΠΟ και τον Ι. Δρόσο στους οποίους γνωστοποίησε το συμβάν και την απόφαση να παραιτηθούν. Φεύγοντας από την ΕΠΟ ένα μέλος της ΚΕΔ ακούστηκε να λέει: «Ψάξτε να βρείτε κομάντος για να βάλετε στη θέση μας».

Στη συνέχεια υπήρξε επαφή Κουτσοκούμνη – Δρόσου, η οποία κατέληξε στην απόφαση αναστολής των πρωταθλημάτων, όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει η ΕΠΟ μέσω της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει το περασμένο Σάββατο.

«Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατήγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει τη στάση της. Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο. Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Το μέλος της ΚΕΔ, Δ. Καλύβας, είπε στον Σπορ FM: «Δεν υπάρχουν περιθώρια προκειμένου να συνεχίσουμε, εφόσον δεν υπάρχει ελευθερία σε κάτι δεν μπορεί να υπάρξει και αποτελεσματικότητα. Προσωπικά δεν έχω δεχθεί πιέσεις αλλά δεν θέλω να επεκταθώ πάνω στο θέμα, καθώς η ψυχολογική μου κατάσταση δεν είναι καλή τη δεδομένη στιγμή».

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης τόνισε: «H ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του κράτους και στηρίζει πλήρως την απόφασή της. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας. Η πολιτική ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί».

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύγυρου και του νομού Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ υποστήριξε ότι κατά την εκτίμησή του το βραχυκύκλωμα αποκλείεται ως αιτία της πυρκαγιάς, ενώ τόνισε ότι μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να έχει μπει η φωτιά από ανθρώπινο χέρι, χωρίς ωστόσο να είναι κατηγορηματικός, διότι περιμένει πρώτα το πόρισμα του πραγματογνώμονα. Επίσης είπε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το μπαλκόνι της οικίας. Το συμβάν απασχόλησε και τα διεθνή ΜΜΕ, που έκαναν αναφορές στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Με ανακοίνωσή της η Σούπερ Λίγκα εξέφρασε τη στήριξή της στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, καταδίκασε τις επιθέσεις, αλλά τάχθηκε κατά της απόφασης για αναστολή του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του τόνισε ότι διαφωνεί με την παράγραφο της Λίγκας η οποία τάσσεται κατά της διακοπής και ότι αυτή η κίνηση έγινε «εκ των υστέρων μετά την αποχώρηση πολλών μελών από το Δ.Σ προσετέθη παράγραφος που αλλοιώνει τα συμφωνηθέντα».

Τέλος, ελήφθη η απόφαση νέος γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας να είναι ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή